I går var det duket for en kanonflott MC tur fra Molde til Alnes Fyr med en trivelig gjeng. Været var med oss og Alnes Fyr gjorde slett ikke skam på seg.

Det hele startet med en ide fra en fastboende eldre kompis i Molde med navn Kjell Vidar. Men i hans planer lå ikke selve fyret som destinasjon. Heldigvis hadde han ei pratesyk og oppfinnsom venninne med navn Janne Helen som hadde funnet Alnes Fyr på Google Maps.

Oppmøte og det trivielle

Jeg og Morten pratet litt på Facebook Chatten og ble enige om å møtes først før vi kjørte videre og møtte de andre på det opprinnelige møtestedet som var Molde Fergekai. En slags tyvstart som de andre ikke fikk vite noe om.

MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Før Morten ankom så rakk jeg å ta dette bildet av min BMW S1000R.

Morten ankom omtrent på slaget kl. 09:00 og allerede kl. 08:58 kunne jeg høre han i det fjerne. Den 1290 Super Duke’n får selv de fleste anleggsmaskiner langs veien til å høres ut som små EL-biler og kjører man bak Morten så må man skru opp lyden på musikken for å si det sånn.

Nok om det… Vi sto og pratet litt og vi bestemte vel oss for at vi like gjerne kunne kjøre avgårde og møte de andre, selv om vi hadde veldig god tid. Men først måtte Morten ha bensin på knallerten sin så vi bestemte oss for å svinge inn på Circle K.

Det viste seg derimot at det ikke var lett og komme seg inn på Circle K i Molde, for den røde pilen i krysset ble aldri grønn og straffen for å bli tatt for en overtredelse her var stor nok til at vi hadde litt bedre tålmodighet.

Fra vår høyre side kommer det en vaskeekte Solan Gundersen i fint driv gjennom krysset mens hun veivet med armene. Da tenkte jeg, dette måtte jo bare være Janne Helen, og det fikk jeg straks bekreftet når hjelmen ble åpnet.

Erik dukket også opp på sin MT09 og Kristian med sin firehjuling. Jeg fikk vite at dette var en 700 ccm, men litt usikker på merke. Han holdt vertfall fint følge med resten av gruppa hele veien. Dessuten så var nok Kristian den som var minst støl i ræva av oss etter turen var over.

MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Et lite stopp på Kiwi i Molde etter besøket hos Circle K.

Så først ble det en stopp på Circle K, så stoppet vi på Kiwi i Molde, før vi stoppet på Skippys som er en Kiosk på Molde Fergekai hvor jeg forøvrig spiste den vondeste Pistasj kule-IS’en jeg noen gang har smakt. Den var ikke fersk!! Men jeg fikk svelget den ned med en helt grei kaffe…

Mistet lommeboken…

Fergen var ved kai og vi skulle sette oss på syklene for å kjøre om bord, men når jeg skulle legge lommeboken min i tankvesken, så lå den ikke der jeg pleier å legge den. Nemlig i høyre bukselomme. Kaldsvetten begynte å piple og katastrofen var et faktum.

Jeg ba de andre om å bare kjøre ombord i fergen og fortsette til den andre siden mens jeg lette litt rundt på stedet. Jeg visste jeg hadde den når jeg kjøpte den forferdelige kule-is’en for 10 minutter siden så den kunne jo ikke være langt unna…

Jeg gikk inn i kiosken og spurte og der lå den ikke, og jeg fant den heller ikke ute der jeg hadde sittet. Jeg leitet der jeg hadde gått mot sykkelen og ingen lommebok var og oppdrive. Jeg sjekket igjen alle lommer og igjen, ingen lommebok og oppdrive.

Bilene kjørte om bord på fergen og jeg sto der som en skadeskutt antilope i en løveflokk og tenkte at denne lommeboken bare MÅTTE ligge ett sted på meg. Jeg begynte kategorisk og gå gjennom ALLE lommer grundig en gang til.

Det er EN lomme som jeg aldri bruker i kjørebuksa og det er baklommen. Tror du faen ikke jeg hadde klart og lire lommeboka ned der? Jo, det hadde jeg klart helt utmerket, for der lå den. Jeg heiv meg på sykkelen og kjørte om bord og dagen samt resten av ferien var reddet. PUH…..!

Enda et stopp på andre siden…

Deretter fant også gruppen ut at vi skulle ta en liten oppsummering og rutevalg diskusjon med en gang vi kjørte av fergen, så det ble nok et stopp. Da tenkte jeg at jeg kunne tilby meg å kjøre først i retning Alnes Fyr og “vise vei”. Da ble det vertfall ikke flere stopp før vi var fremme. De andre var nok glad til for at jeg tok den store byrden det er å vise vei.

Morten er et offer for lav karbo dietten og han hadde tydeligvis en dag i uken hvor han kunne skeie ut og det var så klart i dag. Han snakket om Burger King som om det skulle vert noe bibelsk. Men la oss nå for pokker komme oss ut til dette fyret først tenkte jeg, før kjedet på sykkelen min ruster og det begynner og gro mose på tanken…

Nå hadde det blitt så mye prat og stopp at jeg begynte og bli bekymret for klokken. Jeg skulle være tilbake i 17:00 tiden og dermed bestemte vi oss for strakeste vei i retning Ålesund og Alnes Fyr.

Endelig på tur!

Vi salet opp… igjen… og jeg la meg i tet og ledet følget hele veien frem til destinasjonen uten ett eneste stopp. Nå var det ikke mer enn rundt 10 mil ut til dette fyret, så jeg tenkte at dette burde vel gå bra. Fin driv hele veien. Aktpågivende og varsom kjøring.

Alnes Fyr

Endelig var vi fremme ved Alnes Fyr. Virkelig en opplevelse og kjøre rundt på de øyene utenfor Ålesund. Litt av et veiprosjekt med tunneler og broer dem har bygget her ute! Dette var virkelig en fin plass.

MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Alnes Fyr var virkelig et flott skue og en fin liten severdighet.
MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Man blir litt liten i slike scenarioer…
MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Alnes fyr ble bygget i 1853 så det begynner å dra på årene, men er flott vedlikeholdt.

Alnes fyr er et fyr som ligger på fiskeværet Alnes på nordsida av Godøya i Giske kommune, en øykommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal, like nord og vest for Ålesund og vest for Haram.

Det var heller ikke noe å utsette på utsikten mot vannet. Lenger ned mot vannet så var det også en slags underjordisk cafe med vinduer ut mot havet. Dette var tydeligvis bygget i senere tid for dette var tipp topp moderne.

Det ble ingen bilder derfra og siden var et lite stykke og gå, så satt det liksom litt langt inne og ta turen ned dit. Men siden jeg måtte en tur på den hvite trompeten så tok jeg sjansen allikevel. Trompeten var finstemt og toalettpapiret får terningkast seks.

MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Fin utsikt mot vannet sett fra fyret.
MC tur fra Molde til Alnes Fyr med trivelig gjeng
Utsikten nordover sett fra fyret.

Jeg kan forøvrig tenke meg at det må være uhyre spennende og sitte på denne restauranten (som jeg ikke tok bilde av) når været er litt mer ruskete når man kan se bølgene slå mot land. Kanskje en annen gang?

På tide og dra igjen

Etter en god del dekksparking, bilde tagning og stadige hint fra Morten vedrørende Burger King og et besøk dit på vei hjem så salet vi opp og kjørte hjemover, samme vei. Tiden for min del var litt knapp, så det måtte bli sånn.

Vi fant til slutt en god erstatter til Burger King og på meg så virket det nesten som om det var ett fett for Morten hvor vi spiste, for smilet varte fra han gikk av sykkelen utenfor MC.Donalds til han hadde spist ferdig. Nesten så jeg gledet meg litt på fyrens vegne…

Det ble en tur over den nye Tresfjord broen hjem via Åndalsnes. Det viste seg å bli en suksess. En skikkelig flott runde dette, selv om jeg kunne spart meg for noen uferdige tunneler med dårlig lys og våt samt sporete veibane. Med sotet visir er ikke dette en trivelig opplevelse.

Etter en kjapp stopp i Åndalsnes så gikk turen videre i gode driv rundt fjorden i retning Åfarnes – Sølsnes fergekai. Vi rakk fergen akkurat og jeg kan fortelle at jeg var hjemme igjen på minuttet 17:00!

Hvor er Alnes Fyr?

Alnes Fyr ligger på en øy ca. en mil utenfor Ålesund. Der finnes det flere øyforbindelser med en spagetti av tuneller og broer som går både opp og ned og i runding. Nesten verdt turen i seg selv. Du kan se hvor Alnes fyr er på kartet under.

Takk for en flott tur!

Uansett vil jeg takke Erik, Kristian, Morten og Soland… ehm… Janne Helen for en skikkelig flott tur. Det ble ikke satt noen rekorder i kjørelengde, ei heller toppfart (for min del vertfall), men det er nå uansett turan som telle! Dette må vi gjenta så snart som mulig!

 

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.