Lag deg en profesjonell blogg med WordPress – Jeg viser deg hvordan

Skill deg ut fra mengden og lag deg en blogg som ser skikkelig flott ut. Lag deg en profesjonell blogg med Wordpress å skill deg ut fra mengden.

Lag deg en profesjonell blogg med WordPress - Jeg viser deg hvordan

Skill deg ut fra mengden og lag deg en blogg som ser skikkelig flott ut. Lag deg en profesjonell blogg med WordPress å skill deg ut fra mengden.

Her skal jeg fortelle litt om hva man bør tenke på når man skal starte sin første blogg, hvilke fallgruver man bør unngå og hva som generelt kreves for å få til en blogg som andre gidder å lese.

Mitt råd er i første omgang å holde seg borte fra disse gratis blogg nettstedene. De fleste av dem inneholder masse reklame og funksjonalitet og mulighet for å få bloggen akkurat som du vil er ikke mulig, eller vertfall er det veldig vanskelig.

Kjøp deg et domene

Aller først så bør du kjøpe deg et eget domene. Hvis bloggen din i hovedsak skal rettes mot norske lesere så kjøp deg et .no domene. Dette krever at du oppretter et enkeltmannsforetak først. Det er helt gratis og registrere et enkeltmannsforetak.

Registrer enkeltmannsforetak hos – Altinn

Hvis du ikke ønsker å opprette et enkeltmannsforetak så kan du fortsatt kjøpe deg et eget domene, men da må du velge domener som .com, .net etc. Men med en .no adresse så ser siden mer seriøs ut. Vertfall i mine øyne.

Det kan lønne seg å kjøpe domene på samme sted som du bestiller deg webhotell. Det er det enkleste og du har alt på et sted. Personlig bruker jeg ProISP.no og er veldig fornøyd med dem. Jeg har også god erfaring med one.com. På begge disse stedene kan du kjøpe både domene, webhotell samt installere WordPress direkte fra kontrollpanalet.

Installering av WordPress

Velger du en av de to stedene jeg linket til i forrige avsnitt så er det lett som en plett og installere WordPress. Det er noen få tasteklikk så er du i gang. Både one.com og ProISP hjelper deg helt gratis hvis du lurer på noe under veis.

Del 1: Kom i gang med blogging - jeg viser deg hvordanHva er WordPress?

WordPress er rett og slett verdens mest brukte løsning for oppsett av hjemmesider og blogger i dag. WordPress brukes av alt fra store selskaper til små personlige blogger. Når WordPress er installert på domenet ditt så har du alle muligheter til å lage deg en flott blogg.

Koster det noe og opprette en blogg på denne måten?

Det eneste du betaler for er domenet og webhotellet. Avhengig av hvilken pakke du velger så koster det totalt fra ca. 500 kroner pr. år. Til å begynne med så klarer du deg nok med den minste pakken. Du kan lett oppgradere senere ved behov.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du kjøper deg et premium theme som passer innholdet du kommer til å poste. Bruk tid på og finne et theme som faller i smak og som har de funksjonene du trenger. Velg riktig theme fra dag en og gjør det skikkelig med en gang, så slipper du problemer senere når du finner ut at themet du valgte første gang ikke passet.

I teorien går det helt fint å bytte theme uten innholdet “krasjer”, men man må holde tunga litt i munnen under en slik prosess. Jeg anbefaler å kjøpe et premium theme fra themeforest.net. Et premium theme koster rundt 60 dollar, noe som tilsier rundt 500 norske kroner. Det er vel anvendte penger.

Et premium theme har flere funksjoner og flere muligheter for konfigurering av siden uten å måtte kunne koding. Theme som jeg har testet selv og som kan anbefales er Avada, X-theme, Enfold og Newspaper 8. På min egen side så bruker jeg i dag Newspaper 8 fra Tagdiv. Et helt supert theme og du trenger ikke å kunne en eneste linje med kode for å få siden slik du vil.

Velg en skikkelig nettsidebygger

Alle themes er ikke beregnet for eksterne nettsidebyggere så det krever litt prøving og feiling før man finner en kombo som passer. Den aller beste nettsidebyggeren (Content Builder) jeg har testet så langt er Thrive Architect

Newspaper 8 er et theme som fungerer bra med Thrive Architect og det er den komboen jeg bruker selv i dag. Faktisk er jeg en såkalt “Thrive Member” som gir meg tilgang til alle programmene dem tilbyr. Det er spesielt Thrive Architect og Thrive Leads jeg bruker aller mest.

Det koster rundt 1.700 kroner i året for å få tilgang til alle programmene fra Thrive og de kan installeres på så mange sider du vil. Rett og slett verdt hver krone i mine øyne.

Ligg unna Visual Composer

Visual Composer er kanskje verdens mest solgte hjemmesidebygger og det var den første jeg kjøpte når jeg satt opp en blogg til meg selv. I dag så faller denne totalt igjennom og jeg vil nærmest rangere den lengst ned av dem alle. Så mitt råd er at man ligger unna denne.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.