2017 Super Duke 1290 R – The Beast is back

På EICMA showet i Milano avduket KTM 2017 utgaven av Super Duke 1290 R - «The Beast», med diverse oppdateringer for kommende modell.

På EICMA showet i Milano avduket KTM 2017 utgaven av Super Duke 1290 R – «The Beast», med diverse oppdateringer for kommende modell.

Det mest iøynefallende er den vepseliknende LED- frontlykten, som deler slektskap med adventure-familien til KTM. Kjennere vil legge merke til flere små kosmetiske forandringer, og et 20mm bredere styre som er litt lavere og lengre frem enn tidligere modell.

2017 Super Duke 1290 R – «The Beast is back»
Den nye 1290 SuperDuke gjør ikke akkurat skam på seg på dette bildet…

Motor

Motoren er fortsatt et kraftverk på 1301 cc, som pumper ut 177 hester (til tross for Euro 4 struping…), med jevnere og bredere effektkurve enn utgående modell. Elektronikken har fått en solid overhaling, med TFT-display i sentrum.

Teknikk

Performance Pack og Track pack gir adgang til motorbremsregulering, quickshifter, launch control, mulighet for å koble til smarttelefonen og et stort utvalg av abs-valg. Wheelie control kan også kobles ut for de som liker luft under vingene. Cruisecontrol for de lange etappene er også på plass.

Fjæringen har fått en oppgradering med stivere, fullt justerbar gaffel fra WP, og matchende fjæring bak. Den er også blitt semiaktiv og justerbar i forskjellige modus.

Tiden vil vise om beistet har blitt temmet, men tidlige tester på internett har resultert i meget fornøyde piloter og skyhøy adrenalinfaktor kombinert med overraskende god komfort.

Les hele testen – 2017 KTM 1290 Super Duke R First Ride Review

Kommenter gjerne i feltet under.