Kjellerbenken jeg startet på begynner nå og ta form og resultatet begynner og vises. Nytt utstyr er også kjøpt inn i forbindelse med prosjektet og videre arbeid i furtebua

Bordet jeg startet og bygge som også skulle bli ganske stort ble en liten utfordring for en amatørsnekker. Ingen vegger eller gulv var rette og slikt setter en som meg på prøve når man skal bygge dette så rett som mulig.

Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Etter mye om og menn fikk jeg det noenlunde i vater!

Etter en god del banning, fomling med vater og linjelaser samt en drøss kaffekopper og feilkapp så fikk jeg omsider satt sammen rammen og jammen så det ut til at jeg fikk det helt i vater også. Fantastisk!

Bruker 2×2″ som bordplate

Det ble først bestemt at jeg KUN skulle bruke 2×4″ på hele bordet, men jeg kastet inn håndkleet når det kom til selve bordplaten da 2×4″ plankene var avrundet i hjørnene og det lager jo groper når jeg limer dem sammen som bordplate. 

Så derfor ble det heller kjøpt inn lekter i størrelsen 2×2″ da disse er “justert” og har rette hjørner. Dem er jo også lettere og jobbe med da dem veier mindre. To fluer i en smekk.

Nesten ferdig med bordplaten

I dag ble jeg nesten ferdig med selve bordplaten og det står igjen kun fire bordlengder før jeg starter prosessen med og høvle samt pusse bordplaten. Jeg vurderer også om jeg skal sette den inn med noe slags olje. 

Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Bare fire bordlengder igjen til bordplaten er ferdig…

Bordplatene er festet sammen ved hjelp av Titebond II og Titebond III trelim. Man trenger jo ikke bruke flere typer lim, men gjør dette for å teste litt forskjellig. Titebond er egentlig bare et helt vanlig trelim og har omtrent de samme egenskapene som det kjente Casco trelimet vi er vant med her hjemme.

Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Titebond II trelimet er mest kjent i det store utland og går for å være et av verdens beste trelim.
Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Titebond III trelimet er mest kjent i det store utland og går for å være et av verdens beste trelim.

Nytt utstyr er også kjøpt inn!

Kapp og gjærsag hadde jeg fra før, eller rettere sagt tok jeg over etter min far, og i tillegg til denne ønsket jeg meg en bordsag da jeg trenger dette til mine videre prosjekter i furtebua.

Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Det ble en Bosch GTS 635-216 blåbosch bordsag.

Det ser trangt ut i kjelleren nå, men mine videre prosjekter vil på sikt gi rom for å plassere maskinene på en smartere måte. Men siden jeg er en amatørsnekker så tar ting litt tid. Det viktigste er at jeg synes det er gøy og holde på.

Det ble også kjøpt inn en kompressor som i hovedsak vil bli brukt til renblåsing av utstyr og luftfylling av dekk etc. Denne vil nok bli satt et lurere sted når jeg begynner å komme i mål med planene i kjelleren.

Prosjekt kjellerbenk: Resultatet begynner å vises og nytt utstyr er innkjøpt
Det ble en Stanley 50L 2.5HK. 10bar kompressor fra Obs Bygg.

Til mitt bruk er nok selv denne litt overkill, men jeg mener 50 liters tank er et minimum uansett, så sant man ikke har stort behov for å drasse den med seg over alt. Da slipper man å høre kompressoren slå inn hver gang man skal blåse bort litt støv. 

Til større ting som drift av slipemaskiner og sandblåsing blir nok denne alt for liten, men dette er uansett noe jeg ikke kommer til å gjøre så mye. 

Når skal kjellerboden stå ferdig?

Tja, dette er jo som tidligere nevnt et furterom. Så det blir nok aldri helt ferdig. Jeg kommer nok alltid til å finne på små prosjekter de dagene jeg blir forvist dit. Men selve bordet blir nok ferdig i morgen, men så skal det slipes og høvles.

Jeg har også planer om å bygge noen hyller, men hvordan og når dette skal gjøres er usikkert. Jeg lover og holde dere oppdatert på mine prosjekter i kjelleren.