Nytt medlem i familien – Tempo Corvette 380 1971 modell

Jeg har lenge lurt på og kjøpe meg et enkelt og rimelig fremkomstmiddel til jobbpendling. Valget falt til slutt på en strøken Tempo Corvette 380 1971 modell.

Jeg har lenge lurt på og kjøpe meg et enkelt og rimelig fremkomstmiddel til jobbpendling. Valget falt til slutt på en strøken Tempo Corvette 380 1971 modell.

En ting er sikkert. En bil er ikke alltid svaret når man trenger et fremkomstmiddel for å komme seg tur retur jobb. Bil er kjedelig og dessuten koster den langt mer å eie. Spesielt nå som Fredrikstad snart blir forseglet med bomstasjoner. Da falt valget til slutt på en ganske strøken Tempo Corvette 380 1971 modell.

Nytt medlem i familien - Tempo Corvette 380 1971 modell
Dette er bildet som ble sendt til meg av selgeren “Tempo Trond” av moppa.

Hvorfor en Tempo Corvette 380?

Avgjørelsen rundt valget ble lettere jo mer jeg tenkte på det. Jeg kikket på finn etter godt brukte scootere av nyere årgang i samme prisleie, og fant noen, men jeg kan ikke si det frister veldig å kjøre rundt med en plombert “plast scooter” med toppfart på 45km/t.

En eldre moped kan jo lovlig gå fortere og en Tempo Corvette 380 vil vel fort klare 55-60km/t på flatstrekket og akkurat fort nok til å holde noenlunde følge med annen trafikk. I tillegg så tror jeg det er lettere å skru på en gammel Tempo.

Litt tilfeldig var det…

Det har seg slik at jeg har en gammel nabo og en smågal Tempo ridder til kompis som hadde en ganske strøken Tempo stående. Tankene begynte og gå og jo mer jeg grublet jo mer sikker ble jeg på at jeg ville ha en sånn. Jeg har ti tommeltotter og da er det også betryggende å vite at jeg kjenner en som kan hjelpe meg litt hvis det skulle være nødvendig.

Det er vel ikke for ingenting han kaller seg for “Tempo Trond” og for en stund tilbake så laget jeg en litt artig video av fyren.

Les mer her – Årets siste moppetur av “Tempo Trond”

Har jeg noen planer med Tempo’en?

Blir så klart artig å få den levert og det blir sikkert litt gnikking og overfladisk pussing her og der, men noen store modifikasjoner vil det ikke bli. Det har jeg for mange tommeltotter til. Den skal i hovedsak brukes og da mest til jobbpendling og kanskje et og annet festlig treff med andre Tempo entusiaster.

Nå kan jeg vel ikke akkurat si at jeg er en entusiast i ordets rette forstand… ennå… men jeg har helt klart mer sansen for disse gamle traverne kontra mopeder av nyere årgang. En ting er vertfall sikkert. Det som skinnes kan, skal skinne når våren en gang dukker opp i 2018.

Når får jeg den?

Tempo’en blir levert til meg i morgen kveld hvis alt går etter planen og jeg kommer til å komme med flere bilder samt informasjon etter hvert som dagene går.

Kommenter gjerne innlegget under.