Med en mini USB nødlommelykt som du kan ta med deg på MC tur kan du spare deg selv for mye bry når uhellet er ute en mørk vinternatt. Slik kan du lage en simpel USB nødlommelykt selv.

Bare for å si det med en gang. Dette er ingen ny oppfinnelse og lykten er heller ikke veldig sofistikert. Den kan heller ikke brukes som flombelysning. Den er laget kun for å gi nødlys og for å komme til på trange steder, samt trekke minst mulig strøm.

Så hva trenger man for å lage en USB nødlommelykt?

En slik USB nødlommelykt kan lages på mange forskjellige måter og jeg valgte min måte fordi jeg hadde de delene jeg brukte tilgjengelig. Men i mitt tilfelle brukte jeg følgende.

  • En standard hvit 5mm LED diode.
  • 1 stk. 150 ohm motstand.
  • Ca. 50cm. med 22AWG ledning. Man kan også bruke tynnere ledning.
  • 1 stk. USB-C/micro/mini kontakt.
  • ca. 20 cm. med isolasjon hvor innmaten fra en gammel kabel er fjernet.
  • litt krympestrømpe
  • Basic loddeutstyr

Lag deg en mini USB nødlommelykt som du kan ta med deg MC tur!

Måten jeg har laget USB nødlommelykten på gjør at den er robust, tøyelig og den tåler vann og fuktighet. Det eneste man trenger er et USB uttak på sykkelen og det tror jeg de fleste har fra før siden mobiler etc. også lades på tur.

Hva koster det å lage en slik?

EN slik lykt koster så lite å lage at jeg nærmest kan si at det er gratis. Må man kjøpe LED dioden og USB kontakten så kanskje 10 kroner. Tiden jeg brukte på og lage den var ca. 30 minutter.

Lag deg en mini USB nødlommelykt som du kan ta med deg MC tur!

Den lyser som sagt ikke opp jordkloden, men den lyser mer enn nok når man faktisk trenger den og står der på en avsides veg i mørket og skal feilsøke etter lekkasjer rundt motor etc.

I det hele tatt et artig prosjekt som faktisk resulterer at man sitter igjen med noe som er litt nyttig. Den tar heller ikke stort mer plass enn et stort sugerør.