I går morges bestemte jeg meg for å dra meg opp av sengen grytidlig for å få meg en liten svingom før jeg dro på jobb. Det gir en helt annen stemning og kjøre motorsykkel på morgenkvisten.

Jeg satt klokken på 05:00 og allerede klokken 05:30 kjørte jeg av gårde. Det ble ikke lange turen, men en liten tur i nærområdet, mest for å kjenne på stemningen. Her i Fredrikstad har vi jo hatt tropevarme de siste dagene og selv klokken 05:30 så var det i følge gradestokken hele 14 grader.

Tåkedisen lå langs vannet, fuglene kvitret og selv den mest hardbarkede kan bli litt myk i kantene ved slike opplevelser. Jeg stoppet på Tollbodbrygga i Fredrikstad og satt meg på en krakk mens jeg skulet over elven mot Gamlebyen. Stillheten ble kun brutt av litt fuglekvitter samt lyden av båter i det fjerne.

Etter 20 minutter på krakken så begynte hverdagen og snike seg på. det kom en litt sliten russebil med pop-anlegget på full guffe kjørende forbi og jeg kunne tydelig høre “stayzman” bak all dunkingen. skikkelig “hurramegrundt”- stemning i den bilen og jeg kom til å tenke på at dem kanskje hadde det like greit som meg akkurat da, men i en litt annen setting.

Uansett så var den gode stemningen brutt for min del og dermed var det på tide og sette kursen mot jobb.