Da har jeg endelig fått utført en skikkelig vask av min BMW S1000R! Sykkelen er helt ny, men jeg synes aldri en sykkel er ren rett fra forhandler.

De fleste vil nok tro jeg er helt fjern som mener at en helt ny sykkel er skitten. Vel, direkte skitten er den ikke, men det er en del ting jeg ikke liker på helt nye sykler. Klargjøringen fra forhandler bærer preg av hastverk.

Hva er galt med klargjøringen fra forhandler?

Jeg kan tenke meg at dem har tørket over sykkelen kjapt med en fuktig fille. Man tørker jo som oftest på steder som er mest synlig som tanken, salen etc. Greit nok, men tar men en nærmere kikk så finner man en del helligdager.

Kjedesmøring

Kjedet var satt inn med noe tykt griseri. Overflaten var tørr når solen skinte og når kjedet ble varmt og faktisk så tørr at det løsnet flak når jeg kjørte. Disse flakene festet seg på felgen og ellers andre steder. Når disse stedene blir våte som feks. når man vasker så blir det bare klin.

Plastdeler

Plastdelene var det i utgangspunktet ikke noe galt med, men ubehandlet plast trekker til seg skitt og blir fort grå og kjedelig. Plastdeler må settes inn med plastfornyer for at dem skal beholde glansen.

Bakskjerm og trange steder

Setter man seg ned på huk så ser man tydelig at man har glemt å tørke av her. Bakskjermen eller stedet over bakhjulet er ett sted som er svært viktig og behandle skikkelig, for dette er vel den mest utsatte plassen på hele sykkelen med tanke på skitt.

Beskyttelse av lakk og paneler

Bare prøv og spyl vann på feks. tanken eller andre lakkerte flater på en ny sykkel. Vannet blir liggende på i store flate dråper og slipper ikke taket. Det betyr at lakken ikke er beskyttet fra ytre elementer.

Resultatet av en skikkelig vask

Så i korte trekk kan man si at jeg har utbedret punktene over og det er først NÅ jeg kan si at sykkelen faktisk er som ny. Det tar noen timer og få det nærmest 100%, men er utgangspunktet bra så blir det lettere og holde rent i ettertid.

Ingen vask uten bilder, så under kan dere se noen bilder av det ferdige resultatet. Hele prosessen tok vel ca. 5-6 timer til sammen vil jeg tro.

Kommenter gjerne innlegget under.