Første etappe av ferien er over og MC turen gikk videre til Molde etter et tre dagers opphold hos en kompis på Fosen utenfor Trondheim

Les om – første etappen fra Fredrikstad i retning Trondheim her

Etter tre fantastiske og avslappende dager hos en kompis på Fosen gikk turen videre i retning Molde. Planen var og utforske området på to hjul i løpet av uken jeg oppholdt meg i Molde og siden jeg kjente forkjølelsen trenge seg sagte på, så bestemte jeg meg for å ta strakaste vei via E39.

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
Selvsagt misset jeg fergen med fem minutter…

Selvsagt misset jeg fergen Rørvik – Flakk med fem minutter og måtte vente en halvtimes tid før neste ferge dykket opp. Men man har jo ferie og da kan man sette av tid til egne tanker når slikt skjer.

Ferger er egentlig pain in the ass synes jeg, men det er jo en annen historie…

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
Et bilde av min BMW S1000R på fergekaien mens jeg ventet.

En skikkelig frokost ble fortært på fergen

Man er jo tross alt på cruise over Trondheimsfjorden og dette er ikke noe man opplever hver dag, så jeg la alle hemninger til side, gikk med hevet hode mot betjeningen i kaffeteriaen og bestillte meg stolt en pizza slice og en kaffe.

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
En skikkelig frokost ble fortært når jeg først var på cruise.

Etter drøye 20 minutter klasket fergen til kai og jeg kunne endelig sette meg på sykkelen igjen og fortsette turen i retning Molde. Været var overskyet og litt kjølig, men i motsetning til tidligere opplevelser var det ikke noe nedbør denne gangen.

Les mer om den – regnfulle turen jeg hadde tidligere

En kaffestopp i Orkanger

I Orkanger svingte jeg inn på en Shell stasjon for en pust i bakken og der kom jeg også i prat med to meget hyggelige eldre herrer som var ute på guttetur. Han ene kjørte en meget ærverdig 1962(?) modell BSA 650 som så rimelig strøken ut.

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
En riktig så flott 1962 modell BSA 650 med en bitteliten oljelekkasje.

Jeg gjorde han oppmerksom på en oljelekkasje da jeg så det dryppet litt av sykkelen og fikk et beroligende blikk tilbake med følgende kommentar på kjøpet. “Så lenge det drypper olje, så vet jeg at det er olje på den…”

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
Den gamle BSA’en så rimelig strøken ut, bortsett fra denne oljelekkasjen.

Det så ut som han tok dette med knusende ro og han hadde også med seg litt olje, så dette var vist ikke noe han lå søvnløs over. Det virket som han hadde noenlunde peiling på dette, så jeg valgte å kaste inn håndkleet vedrørende videre diskusjon rundt dette.

Siden dem også skulle samme vei som meg og i retning Molde, så ble det nevnt noe angående at vi skulle kjøre sammen. Noe jeg raskt fikk snakket bort. Jeg tror ikke jeg hadde orket og ligge bak en gammel BSA som luktet oljeplattform ved gasspådrag. 

Så jeg heiv på meg hjelmen, ønsket dem god tur videre og forsvant fra stedet med et høflig men bestemt gasspådrag. Jeg så dem ikke siden og heller ikke på neste fergeleie, så det gikk nok ikke fort der i gården.

Franske motorsyklister på langtur!

Noen mil senere kom jeg til fergeleiet Halsa – Kanestraum. Denne gangen traff jeg ganske spot on og kjørte nærmest rett på fergen. Selvsagt helt først i køen. Bak meg kom det tre svære ADV sykler så jeg tenkte at det ble og slå av en prat på farten over.

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
Traff en hyggelig fransk gjeng på tur.

Dem skrævet av sykkelen og jeg gikk dem i møte og sa “Heisan!… på langtur eller?” Jeg skjønte at jeg hadde viklet meg inn i noe vanskelig når dem svarte på fransk. Jeg dro frem engelsk kunnskapene mine, men det viste seg at dem ikke skjønte stort da heller…

På en eller annen måte klarte vi å forstå hverandre sånn noenlunde ved hjelp av gestikulering, hodenikking og glimt i øyet. Alle lo og hadde det festlig, mest trolig grunnet språkproblemene. Faktisk den hyggeligste samtalen jeg har hatt, selv om ingen av oss forsto en dritt…

Dog fikk jeg med meg at dem hadde kjørt fra Frankrike hvor hoveddestinasjonen dems var Nordkapp. Dem var nå på vei hjem til Frankrike igjen. Voksen etappe må jeg si!

Kjedesmøring og besøk av kompis i Molde

Jeg kjenner en hyggelig kar i Molde som jeg har blitt godt kjent med via mcsiden.no. Kjell Vidar jobber på Traktor og Anlegg AS på Hjelset utenfor Molde. Det har nesten blitt en tradisjon og svinge innom der og slå av en prat.

Jeg trengte også sårt litt kjedesmøring og etter god hjelp så fikk jeg smurt kjede på null komma niks. Etter et par kaffekopper og litt skjitprat, ga jeg meg ut på sjarmøretappen i retning familie i Molde.

Vel fremme hos familie

Etter beskjedne 20 minutter så ankom jeg familie i Molde og etappe to av sommerturen 2019 var over. Nå var egentlig planen og utforske området med Molde som base. Det er tross alt en god del plasser man kan kose seg på ti hjul her oppe.

MC turen til Molde etter tre dager på Fosen utenfor Trondheim
Utsikten fra terassen der jeg skal bo noen dager er ikke akkurat noe å være flau over.

Med en slik utsikt smaker det jo helt klart ekstra godt med en kald pils. Her er dte bare å lene seg tilbake i godstolen og nyte utsikten mens man hører måkeskrik og båter på fjorden.

Forkjølelse og elendighet

Dessverre viste det seg at den noe såre halsen jeg fikk før jeg startet fra Fosen var begynnelsen på en forkjølelse som gikk over i feber. I skrivende stund har syv av de ti dagene jeg har vært i Molde vert mer eller mindre sengeliggende. Det var ikke helt planen for å si det pent, men slikt får man jo ikke gjort noe med uansett.

Så det har blitt lite kjøring her oppe. Det har blitt en og annen tur på butikken etc. Men ikke noe å skrive hjem om. Nå er dessuten formen langt bedre og den 22.juli starter jeg etappe 3 av sommerturen tilbake igjen til Fredrikstad.