Finnes den perfekte lydopplevelsen for litt kresne motorsyklister?

Finnes den perfekte lydopplevelsen for litt kresne motorsyklister? Les om hva jeg har testet så lang samt kom med tips og råd.

Finnes den perfekte lydopplevelsen for litt kresne motorsyklister?

Jeg ser på meg selv som relativt oppegående når det kommer til det å finne ting på nett, men enkelte ganger må jeg melde pass. Finnes den perfekte lydopplevelsen for litt kresne motorsyklister?

Før jeg slenger meg selv ut til fiskene, så må jeg nevne kravene jeg har til lyd i hjelmen og hva jeg har prøvd tidligere. En del ting jeg har prøvd fungerer greit, men ikke optimalt. Jeg vil ikke bare høre lyden, men jeg vil også nyte den.

Intercom fungerer best til tale

Jeg har hatt både Scala Rider G9x og i skrivende stund integrert Sena SC1 i min nye Schuberth C4 Pro. I førstnevnte byttet jeg de innebygde høytalerne til de som satt på et Koss Headset. Det ble bedre, men fortsatt var den gode lydopplevelsen fraværende.

De innebygde høytalerne fra Sena i Schuberth C4 Pro er enda værre. Selv om ikke hovedproblemet kanskje er høyttalerne i seg selv, så er det i så fall plasseringen av dem, eller en kombinasjon av dette. Til tale er det mer enn bra nok, men til musikk, ganske ubrukelig spør du meg. 

Det skal sies at jeg også har lest om mange som er veldig fornøyde med lyden som kommer ut av de nevnte intercom systemer i form av musikk, men da kan man ikke være spesielt kresen på lyden mener jeg.

Så hva gir den beste lydopplevelsen?

Jeg er ganske sikker på at et par skikkelige ørepropper (gjerne formstøpte) vil gi den utvilsomt beste lydopplevelsen på innsiden av hjelmen. Jeg har testet noen trådløse bluetooth ørepropper i to-tre tusen kroners klassen og disse gir meg akkurat lyden jeg er ute etter.

Problemet med disse er at dem detter ut når jeg tar av og på hjelmen. Spesielt når jeg tar hjelmen av. Om ikke dem detter ut så løsner dem og de fleste av dem har noen knapper på siden som gjør at man trykker på disse ved en feiltakelse etc. 

Jeg har ikke testet formstøpte ørepropper ennå, men jeg vurderer litt om jeg skal ta det skrittet. men det blir jo en relativt dyr opplevelse hvis dem ikke skulle holde mål med tanke på at dem sitter skikkelig i ørene når man tar av og på hjelmen.

Det finnes også andre løsninger

Jada, det finnes også flere løsninger, hvis man drar frem loddebolten og foretar en obduksjon av hjelmen for å tilpasse den. Men jeg vet ikke helt om jeg har så lyst til det, så lenge jeg lever i håpet om at det finnes en bedre løsning der ute.

Mine krav rundt lyd i hjelm

  • Lyden skal være skikkelig god og man må kunne ha muligheten til å spille høyt, ved siden av at det er litt “trøkk”.
  • Øreproppene må sitte skikkelig i årene, også når man tar av og på hjelmen.
  • Lyden på kunne styres vedrørende skip av sanger samt justering av volum enkelt via en Bluetooth enhet festet på styret. Denne bør også tåle vann og være lett og betjene.

Jeg er åpen for ideer

Jeg er åpen for alle ideer noen måtte ha rundt dette. Jeg har letet lenge etter den skikkelige godlyden i hjelmen men ser at det ikke finnes mange løsninger rundt dette som faktisk tilfredsstiller meg nevneverdig.