Da var sesongens første kjøretur med min BMW S1000R overstått og det var virkelig en nytelse og komme seg ut på to hjul igjen!

Tidligere annonserte jeg denne turen i – dette innlegget

Jeg tok Bimmern ut av vinterdvale fredag 24.mars i år hvor den fikk en liten vårklargjøring med vask og kjederens samt smøring. Alt måtte jo være perfekt til lørdagen når jeg skulle ut på min første tur.

Over til søta bror og Systembolaget

Egentlig skulle jeg kjøre rett til en kompis i Ås, men jeg bestemte meg for å ta en liten tur over til søta bror og Systembolaget for å handle litt kveldskos. Solen skinte og veiene var knusk tørre hele veien.

Sesongens første kjøretur med BMW S1000R var en suksess
En tur til Stømstad og Systembolaget føtes som et must for å fullbyrde kvelden.

Litt små kjølig var det jo å kjøre motorveien merket jeg, men ikke noe krise. Med varmeholker og cruise control er BMW’en som skapt for motorveier og det var også deilig å gi rekkefireren mulighet til å strekke litt på beina.

Fra Strømstad til Ås

Når handlingen hos søta bror var over så satt jeg kursen i retning Ås. Det ble litt kjølig på turen bort, så jeg tok gamleveien et stykke tilbake fra Strømstad før jeg dristet meg ut på motorveien igjen.

Personlig synes jeg motorvei er helt greit til tider. Mange MC folk nærmest lider når dem kjører på motorveien eller så er det kanskje bare en automatisk motvilje siden mange mener dette er forferdelig. Det kommer nok kanskje an på hvilken sykkel man kjører og hvor godt egnet den er.

Jeg planlegger så klart ikke lengre turer på motorveien, men jeg avskyr den heller ikke de gangene jeg må kjøre noen mil for transportetappe.

Ankomst Ås

I Ås ble jeg som vanlig godt mottatt og kvelden inneholdt 95% motorsykkel prat, ved siden av at vi løste flere og flere verdensproblemer i takt med drikkevarene som ble konsumert. Alt i alt en meget hyggelig kveld som vanlig.

Sesongens første kjøretur med BMW S1000R var en suksess
Ble litt ØL smaking også. Avbildet er to ØL jeg likte ganske godt. Spesielt Erdinger’n.

Vil også benytte anledningen til å takke fruen til kompisen min for et meget oppegående måltid. Hun sto faktisk å laget mat til oss når jeg ankom og når maten var ferdig så gikk hun på “rommet sitt”. Der har kompisen min truffet blink tror jeg.

I frykt for at dette kan missforstås så skal det sies at ovennevnte er skrevet med en real dose ironi med et gedigent glimt i øyet. Igjen… takk for en fantastisk kveld og god mat!

Dagen derpå og turen hjem

Dagen derpå ble fort et faktum og formen min var helt grei, men noe uggen var jeg jo. Det ble så klart servert skikkelig kaffe på morgenen og kort tid etter så salet jeg opp sykkelen og kjørte hjemover.

Det ble vel omtrent 50% motorvei på vei hjem da jeg valgte en bitteliten avstikker. Totalt sett så ble det beskjedne 30 mil denne helgen. Egentlig helt greit og jeg er fornøyd med sesongens første MC tur!

Kommenter gjerne i feltet under.