Dårlig samvittighet for dårlig vedlikehold av motorsykkelen før vinterlagring

I fjor var jeg rett og slett veldig sløv. Jeg har veldig dårlig samvittighet for dårlig vedlikehold av motorsykkelen før vinterlagring.

Dårlig samvittighet for dårlig vedlikehold av motorsykkelen før vinterlagring

I fjor var jeg rett og slett veldig sløv. Jeg har veldig dårlig samvittighet for dårlig vedlikehold av motorsykkelen før vinterlagring

I fjor ble det veldig lite MC kjøring etter sommerferien. Hvorfor vet jeg ikke, men det skjedde liksom så mye annet og det ble på en måte aldri satt av tid til å gjøre rein sykkelen før været slo om og det ble for sent. 

Sykkelen har nå stått i ca. seks måneder i kald (men tørr) garasje og jeg har ikke engang kostet på den vedlikeholdslading av batteriet, selv om jeg har en ganske ny Sønnak Exide 12/7 vedlikeholdslader som er perfekt til formålet. 

Den er ikke akkurat full av gjørme der den står, men den er definitivt skitten. Jeg er jo i utgangspunktet en som er litt nazi på renhold av motorsykkel så hvorfor det denne gangen gled helt ut vet jeg ikke helt. 

Ville batteriet ta i mot lading?

Men i dag måtte jeg lette litt på samvittigheten og i det minste koble til en vedlikeholdslader for å se om det fortsatt er liv i batteriet. jeg tror det er det, men man vet jo aldri. Hvis ikke har jeg hørt at man bør bytte batteriet da det tar skade av å bli ladet helt ut. Eller er det kanskje ikke så farlig?

Dårlig samvittighet for dårlig vedlikehold av motorsykkelen før vinterlagring
Batteriet tok i mot lading og den gule lampen viser at vedlikeholdslading er i gang.

I følge bruksannvisningen til Sønnak Exide 12/7 laderen så er alt i orden hvis lampen lyser gult. Det viser at vedlikeholdslading er i gang. Så hvis alt går etter planen skal denne lampen lyse grønt i morgen. Yoohoo!

Nå merker jeg vertfall at jeg lengter etter varmere dager hvor jeg får mulighet til å gå grundig til verks og få den til i skinne igjen. Kjedevask, kjedesmøring, håndvask, polering, voksing etc. I utgangspunktet er dette rene terapien for meg.

Er det bare meg?

Er det bare jeg som syter her, eller er det flere av mine lesere som stuer bort sykkelen sin uten vask med god samvittighet?

Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.