Det beste kameraet for MC turer

Jeg var over middels fotointeressert for en stund siden og har vel prøvd de aller fleste kameraene på markedet, Men hva mener jeg er det beste kameraet for MC turer?

Jeg var over middels fotointeressert for en stund siden og har vel prøvd de aller fleste kameraene på markedet, Men hva mener jeg er det beste kameraet for MC turer?

Det finnes en haug og velge mellom men her skal jeg ta for meg to kompaktkameraer i det øverste sjiktet som også får plass i tankvesken eller kanskje også i bukselommen. Begge kameraene jeg nevner i denne tråden har jeg selv eid. Jeg har ikke tenkt til å gå så veldig i dybden når det kommer til det tekniske, men holder meg til generelle anbefalinger ut fra egne erfaringer.

Det er med kameraer som med alt annet. Man må inngå noen kompromisser og man får heller ikke her i pose og sekk, men jeg skal nå uansett gi noen kjappe anbefalinger som jeg håper dere setter pris på.

Sony RX100 II

Det beste kameraet for MC turer
Sony RX100 II

Sony RX100II er rett og slett det kameraet som gir deg mest for pengene mener jeg. Bildekvaliteten er veldig bra og det fungerer også veldig bra når man skrur opp ISO verdien. Jeg har selv tatt bilder innendørs med ISO 6400 med dette kameraet og bildene blir så absolutt akseptable.

Kameraet koster vel i dag rund 5-6.000,- og mange synes nok dette er dyrt for et kompaktkamera, men sammenlignet med kompaktkameraer til 2.000,- så stiller dette ii en helt annen liga. Har du en litt vid bukselomme så glir kameraet rett ned. Dette er det kameraet jeg selv eier i skrivende stund.

FujiFilm X100

Det beste kameraet for MC turer
Fujifilm X100

Fujifilm X100 er et kamera med fast brennvidde. Her har du altså ikke muligheten til å zoome som så mange er glad i. Så her må du bruke pedalzoomen (beina). Prisen på dette kameraet skremmer nok også mange førstegangskjøpere da det tross alt koster litt over 10.000,- i skrivende stund.

Så hva er det egentlig man betaler for?
Man betaler for en ekstremt god bildekvalitet og ISO egenskapene er rett og slett på høyde med de dyreste speilreflekskameraer. Det er bygget i aluminium og er derfor solid. Det er litt større enn Sony RX100 II, men du får også dette ned i en bukselomme hvis den er veldig vid.

Er du entusiast og vil ha et kompakt kamera med best mulig kvalitet og er villig til å punge ut så bør du ta en nærmere titt på dette. Et skikkelig flott kamera med retro look som også presterer veldig bra.

Men hva med mobilkameraet da?

Jada, jeg skal innrømme det. Det er det kameraet jeg bruker mest. Man har det jo med seg over alt uansett og stort sett så deler vi bildene våre på sosiale medier og da er de fleste av oss fornøyde.

Men kan et mobilkamera i det hele tatt hamle opp med kameraene over?
Overhodet ikke. Et mobilkamera er langt under pari i denne sammenhengen. Et bilde tatt med mobilen ser bra ut på mobilskjermen, men prøv og se det i full størrelse på en PC skjerm. Da ser selv bestemor forskjell. Men mobilkameraets eneste fordel er at man alltid har det med seg.

Konklusjon

For grundig test og objektive utsagn rundt kameraene så se tester som er lagt ut. Dette er bare mine meninger. Jeg har som sagt eid og eller testet veldig mange kameramerker og typer og de to nevnte kameraene over er de to jeg sitter igjen med i kompakt klassen.

Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.