Man vil jo som oftest sitte igjen med gode minner og her skal jeg fortelle litt om hvordan man kan ta flotte bilder på MC turen uten mobiltelefon

Jeg skal innrømme at jeg jeg ofte er sløv og drar frem mobilen hver gang jeg skal knipse et bilde på MC turen, men sannheten er at det jo er nærmest like enkelt å dra frem en fotoapparat som leverer langt bedre bildekvalitet. Vertfall hvis det er et fotoapparat med respekt for seg selv.

Jeg bruker som tidligere nevnt et Sony RX100 II kamera når jeg er på tur og eneste grunnen til at mange pleier å bruke telefonen er ofte fordi det er lettere og dele bilder på farten med omverdenen. Dette er en sannhet med modifikasjoner, for hvis man har Sony RX100 II så kan man faktisk lett overføre bildene fra kameraet til telefonen mens man er på farten.

Det er sikkert mange kameraer som kan dette, men i dette tillfellet så tar jeg vertfall for meg fremgangsmåten på Sony RX100 II.

Så hvordan gjøres dette?

Man finnet et flott motiv når man kjører. Man stopper opp for å få knipset vinnerbildet. Så klart drar man opp et dedikert fotoapparat for man vil jo ha best mulig bildekvalitet av et motiv som kanskje blir dagens hit på Facebook.

Når bildet er tatt med Sony RX100 II så legger det seg på minnekortet i kameraet. Man klikker seg inn i menyen for å se på bildet man tok på skjermen, og der velger man “Send til smarttelefon” Når man har valgt dette så kan man velge ut de bildene som skal sendes over.

Overføring av bilder

Nå setter sikkert veldig mange kaffen i vrangstrupen mens dem skjelver av frykt angående datakostnader på telefonabonnementet vedrørende overføring av store bildefiler på farten, men her er det intet å frykte. Sony RX100 II har innebygget WiFi og fungerer som et aksesspunkt.

Flotte bilder på MC turen uten mobiltelefon
Med Sony RX100 II kan man lett overføre bildene til smarttelefonen via WiFi på farten.

Når man velger å sende bilder til smarttelefon så aktiverer kameraet automatisk WiFi og det neste du må gjøre er å koble deg til kameraet sin WiFi med telefonen. Du må bruke en app som heter “Sony Playmemories“. Bildene ligger nå i en egen bildemappe på telefonen og kan deles med andre via sosiale medier.

Trippel backup

Det beste med en slik løsning er jo at man faktisk har en backup av bildene, for bildene man overfører til telefonen fra kameraet blir jo også liggende på kameraet. I tillegg så kan man på telefonen velge at bildene skal lastes opp i skyen. Altså så får man på en måte trippel backup av bildene.

Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.