Er du pendler, søndagskjører eller en globetrotter på MC ryggen? Her er vertfall mine kjørevaner så langt etter kun tre år som motorsyklist.

Etter kun tre år som motorsyklist så har jeg sett en dalende trend for min del. Dette er nok kanskje naturlig da man er litt mer ivrig som blodfersk motorsyklist på en ny motorsykkel, men jeg ser kjørevanene mine har endret seg noe.

Første året som blodfersk motorsyklist

Jeg har vel aldri vert noen globetrotter, men det første året som blodfersk motorsyklist svei jeg av 24.000 km. på en sesong, hovedsaklig i Norge, med noen turer i retning søta bror. Kjøregleden av på topp og jeg kunne rett og slett ikke få nok ut fra tiden jeg hadde til rådighet.

Andre året som motorsyklist

Det andre året som motorsyklist så ble det ganske nøyaktig 20.000 km. på telleren. Ble mange fellesturer rundt om i Norge samens med andre trivelige motorsyklister med hytteovernattinger og litt mer aktiv kjørestil.

Tredje året som motorsyklist

Det tredje året som motorsyklist begynte bra. 10.000 km. frem til og med sommerferien i 2016 men når august dukket opp så ble den mer eller mindre stående.

Hvorfor vet jeg ikke, men det kan nok komme av at jeg kanskje var litt “mett” og at kjøringen fikk en naturlig stopp for min del. Altså ikke fullstendig stopp, men higet etter å hive seg på sykkelen var liksom litt borte. Så det tredje året som motorsyklist ble det totalt 11.000 km. på telleren.

Kommende sesong?

Missforstå meg rett. Hvor mange kilometer man kjører er jo egentlig svært lite viktig. Man kjører når man har lyst og koser seg på tur, men uansett litt artig og reflektere litt rundt dette.

Jeg ser for meg at 10.000 km. virker som en mer stabil kjørelengde for min del. Jeg kommer til å kjøre en god del i sommerferien og noen småturer i “nabolaget” sånn når jeg får lyst.

Så personlig så har jeg nok aldri vert en “globetrotter”. Jeg startet nok som en overivrig “søndagskjører” og endte som en litt mindre aktiv “søndagskjører”. Altså ganske midt på treet vil jeg tro.

Men hva med deg? Er du en pendler, søndagskjører eller en globetrotter på MC ryggen?

Kommenter gjerne i feltet under og si meg hvordan du ser på deg selv som motorsyklist og hvor langt du kjører i løpet av en sesong.