I går fikk jeg overlevert min Tempo født 1971 og i den forbindelse har jeg dannet meg noen førsteinntrykk som fersk Tempo Corvette 380 eier.

Jeg skrev tidligere at den var “strøken” og det var nok en liten overdrivelse og min Tempo pusher har heller aldri sagt at den var 100% strøken. Men den er i veldig god stand og motoren ble i følge selger overhalt i 2016 en gang.

Noen førsteinntrykk som fersk Tempo Corvette 380 eier
Litt patina er det rundt om, men den er nå tross alt 45 år gammel…

Litt patina må det være

Som nevnt, litt patina er det her og der. Noen små rustflekker her og der samt litt slitasje på utsatte plasser, men teknisk er den i veldig god stand. Den starter på første tråkk og maler som en katt. Salen er helt ny og sidevesken er også ganske ny. Demperne er også helt nye.

Noen førsteinntrykk som fersk Tempo Corvette 380 eier
Salen, sidevesken og demperne er helt nye.

Videre planer for Tempo’en

En ting er sikkert. Tempo’en skal brukes. Jeg kommer til å bruke den som jobbpendleverktøy gjennom vinteren hvis ikke føret blir for krevende. Jeg kommer til og holde den vedlike rent visuelt og kanskje pusse og lakkere litt her og der, men som tidligere nevnt har jeg ti tommeltotter så noe mer avansert blir det ikke.

Noen førsteinntrykk som fersk Tempo Corvette 380 eier
Jeg synes en slik Tempo Corvette kler litt patina da den ser mer “ekte” ut.

Min første lille kjøretur

En ting er vertfall helt sikkert. Når alt man har eid tidligere har mer eller mindre vært nytt fra fabrikk så krever det litt tilvending når det kommer til kjøreteknikk når kreftene så og si er totalt fraværende i forhold til hva jeg er vant til.

Nå er jo ikke jeg noen lettvekter heller så jeg bidrar nok litt til det noe daffe draget. Her kreves det maksimalt med turtall før man kaster den inn i neste gir, men når den har blitt varm og man får teken på det så går det helt fint. Dette er tross alt en 45 år gammel Tempo.

Føler meg litt som Fritjof fra Enebakk

Etter en kjøretur med denne så lukter det både bensin og olje av klærne, så denne bør kanskje ikke brukes som fremkomstmiddel til de viktigste møtene med høye herrer, men lukten får meg til å mimre litt om hvordan det var i min barndom når jeg kjørte moped og eller var på sjøen med jolla.

Noen førsteinntrykk som fersk Tempo Corvette 380 eier
jeg må si den ser langt bedre ut enn disse nymotens scooterene…helt klart!

Hjelm må kjøpes!

Men ny hjelm må jeg ha. Jeg kan jo ikke kjøre rundt på denne med en nymotens MC hjelm, så jeg kommer til å kjøpe meg en litt tøff skinntrukken halvhjelm inkludert briller. Litt sånn Reodor Felgen look. Heldigvis er jeg såpass gammel at jeg ikke tar meg selv så høytidelig lenger.

Oppdatering følger!

Jeg kommer til å poste mer rundt denne Tempo’en og hva som skjer fremover. Dette er helt nytt for meg, så jeg må nok bruke litt tid på og tillpasse meg moppa. Så følg med i bloggen!

Kommenter gjerne innlegget under.