Kom i gang med blogging

Her skal jeg fortelle litt om hvordan man enkelt kan opprette en blogg for å dele turer, opplevelser, bilder etc. med omverdenen.

Her skal jeg fortelle litt om hvordan man enkelt kan opprette en blogg for å dele turer, opplevelser, bilder etc. med omverdenen.

Jeg er ikke veldig aktivt selv når det gjelder blogging, men jeg liker å ha en blogg som jeg kan dele noen av mine opplevelser i. Jeg har prøvd de fleste bloggtjenestene opp gjennom tidene og jeg faller hele tiden tilbake på WordPress.

Veldig mange registrerer seg på en gratis nettside som tilbyr bloggtjenester og skriver innlegg til den store gullmedaljen, mens reklamebannere blinker som stjernene på himmelen. Jeg mener at reklame ikke har noe å gjøre i en personlig blogg over
hodet, så sant man da ikke har planer om å leve av dette.

Man skal uansett være langt over middels ivrig og kanskje også ha en god dose flaks for at man skal kunne leve av dette. For 99% av oss så er nok hovedpoenget med å blogge å dele opplevelser med familie og venner samt kompiser og venninner etc.

Jeg har som nevnt prøvd de fleste bloggtjenester og jeg opplever hver gang at jeg vokser meg fort ut av tjenesten. Konfigurasjonsmulighetene er små og man ender liksom bare med en litt kjip blogg som alle andre har.

WordPress

Som nevnt så anbefaler jeg på det sterkeste og bruke WordPress og installere dette på eget domene. Da har man lagt grunnlaget for resten av livet når det kommer til det å utvikle seg seg selv og selve bloggen for all fremtid.

Før så var dette litt innviklet og selv om det ikke var uhyre vanskelig, så krevde det at man måtte knote litt for å få det til. I dag så tilbyr de fleste webtjenestene på nett såkalt “ett klikks installering” av WordPress og det er nettopp så enkelt.

Webhotell

For å komme i gang med en enkel WordPress blogg billigst mulig, så anbefaler jeg one.com eller proisp.no. Et domene koster ca. 130 kr. pr. år og webhotellet koster fra 10 kr. pr. mnd. Da er du bare noen få klikk unna før du har en fullverdig nettside med WordPress installert.

Herfra er mulighetene uendelige (bokstavelig talt), men ikke tenk så mye på det, for da blir du sittende i flere uker og knote i stede for å gjøre det du egentlig vil, nemlig blogge.

Velg deg et theme

Til slutt så vil jeg råde deg til å bruke litt tid på og finne et theme som du liker. Du kan gjerne bruke det standard themet, men bruker du noen få hundrelapper på et premium theme så vil du ikke angre.

Fordelen med premium theme er at dem er mye enklere og konfigurere uten å måtte gå dypdykk i skumle koder. For etter hvert så vil du med stor sannsynlighet finne ut at du “bare” skulle hatt teksten litt høyere på siden, eller at du “bare” skulle fjernet en eller annen linje etc. Med premium theme så er det stor sannsynlighet for at du kan få det som du vil bare med å dra i en bryter i kontrollpanelet.

Hvis du ønsker et såkalt premium theme så anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe det fra Themeforest.net sine sider.

Oppsummering

Til slutt vil jeg komme med kjapp veiviser får hvordan du går frem.

Først går du inn på one.com (Jeg anbefaler one.com hvis du er nybegynner, da kontrollpanalet der er enklere å bruke) og søk etter domenet du ønsker deg. Når du har funnet et som er ledig så klikker du på kjøp. Når kjøpet er gjort så vil du innen kort tid få en epost med brukernavn og passord slik at du kan logge deg inn på webhotellet ditt hos one.com.

I kontrollpanelet så finner du WordPress logoen. Klikk på denne for å installere WordPress på domenet ditt.

Nå det er gjort og du har fulgt de få trinnene så kan du logge deg inn i kontrollpanelet til WordPress og da kan du i teorien starte å blogge med det samme.

Da gjenstår det bare å å ønske lykke til med en en helt ny bloggverdag.