I går hadde jeg fått time hos Speed MC i Sandefjord for bytting av fremlykten på min BMS S1000R. Siden jeg kjente maskinsjefen på en av Bastø Fosen båtene så ble det også gratis kaffe og en omvisning i maskinrommet.

På et eller annet merkelig vis dukket det opp en stor blemme på den ene framlykten på min BMW S1000R. Det skjedde veldig fort og verken jeg eller de på Speed MC skjønner helt hvorfor.

Tur til Speed MC i Sandefjord for bytting av lykt på motorsykkelen
Blemmen som oppsto på lykten var ikke akkurat veldig beskjeden heller…

Jeg tok en telefon til Speed MC i Sandefjord og la ved bilde av skaden hvor dem ganske raskt fastslo at dette trolig var en garanti sak. Ikke veldig overraskende at dette var en garanti sak, men fikk beskjed om at hvis varmen hadde kommet innenfra så var det det.

Tur gikk derfor til Speed MC

Jeg fikk time fredag 18.juli kl. 12:30 for bytte av lykten og siden jeg også kjenner en hyggelig kar som er maskinsjef på en av Bastø Fosen båtene, så ble det gratis kaffe samt en omvisning i maskinrommet. (se bilder lenger ned)

På veien bort møtte jeg Vidar på Circle K i Horten som skulle vise meg noen MC veier som var mer egnet enn E18 på vei nedover. Mye flotte veier, men tidvis grus i veien og ikke helt egnet for å leke for mye med gassrulla. 

Vi stoppet også på en bensinstasjon på vei ned hvor vi helt glemte tiden. Vi så på klokken og det viste seg at det bare var en halvtime til jeg skulle levere sykkelen på Speed MC. Vi fikk det plutselig litt travelt og måtte ty til strakaste vei, via E18 resten av veien. Med litt gladgassing, så ankom vi Speed MC i god tid.

Bytte av lykten gikk smertefritt

Etter ganske nøyaktig en time, så ble sykkelen friskmeldt med helt ny fremlykt. Jobben ble korrekt utført og det ble anntydet at dette nok var en garantisak ja. Jeg skulle vist ikke bekymre meg for det, men det er uansett opp til produsenten og avgjøre dette. Uansett så må jeg jo ha en ny lykt.

Ny lykt ble montert på Speed MC helt uten problemer.

Maskinrommet på Bastø Fosen

Som nevnt lenger opp så fikk jeg både kaffe og omvisning på Bastø Fosen VI (en av de nye båtene). Jeg har vel aldri vert i maskinrommet på en båt før og hadde jo en formening om at det var heftige saker, men ble allikevel litt imponert. Solide saker!

Maskinsjefen selv blir nok ikke plaget av stort kaloritap, for det så ut som en behagelig jobb. Når man ved siden av dette har en hjelpegutt som gjør “drittjobbene” så blir det i følge han selv god tid til “viktigere” ting som surfing på nett etc. 

Så leser du dette Vidar, så takker jeg for en veltraktet kaffe og en hyggelig omvisning. Jeg vil også gripe sjansen med å gratulere deg med ny motorsykkel. Jeg håper vi treffes i sommer så vi får sparket litt mer dekk i friluft.

Under er noen bilder fra maskinrommet på båten.
(bildene har jeg fått tillatelse til å poste)

Kommenter gjerne innlegget under.