Jeg tenker litt sånn at vedlikehold av kjede på motorsykkel jevnlig må være en positiv greie. Men er det så viktig som mange skal ha det til?

Jeg er nok en av dem som uten spesiell grunn mener at et kjede som blir vedlikeholdt jevnlig holder lenger. Det skal sies at jeg også liker at kjedet ser blankt og fint ut og at dette nok er hovedargumentet mitt.

Slik jeg forstår det

Jeg er ingen ekspert på dette, men etter hva jeg har lest så har ikke kjedevedlikeholdet vi motorsyklister driver med noe med kjedesmøring og gjøre. Altså i ordets rette forstand.

Nye kjeder i dag er vel ferdig smurt fra fabrikk hvor o-ringene har som oppgave og holde denne smøringen “på plass” samt hindre skitt og smuss trenge seg inn?

Er det ikke heller slik at kjedevedlikeholdet vi gjør går mer på og beskytte kjedets overflate, for å forhindre unødig slitasje på drev samt korrosjon etc. på kjedet?

Er vedlikehold av kjedet egentlig så viktig?

Jeg husker fra mine yngre dager da jeg kjørte moped. Jeg kjøpte en gammel Honda MB5 som den gang var 10 år gammel når jeg kjøpte den. Spesielt pen var den ikke, men den var i god teknisk stand.

Dette var en moped jeg kjørte med året rundt. Også i snø og all mulig slags vær. Jeg kan ikke huske at kjede var noe tema overhodet den gangen blandt oss som kjørte mopeder. Det var ingen som sto og smurte kjedet eller snakket om dette.

Den mopeden hadde jeg i to år og det var aldri problemer relatert til drev og kjede på denne og jeg kan heller ikke huske at de andre hadde noen problemer rundt dette. Denne gangen så var det vel heller ikke o-ring kjeder som vi har på motorsykler i dag?

Er jeg på bærtur?

Er jeg helt på bærtur, eller ligger det noe i det jeg nevner her? Jeg er så klart klar over at forskjellene fra motorsykler i 2017 til mopeder fra 80-tallet ikke kan sammenlignes direkte, men den gangen så var det vel ikke o-ringer og da hadde vel kjedevedlikehold en vesentlig større betydning?

Hva mener du?

Dermed så åpner jeg litt for debatt rundt dette temaet. Hva mener dere om vedlikehold av kjede på relativt nye motorsykler i dag? Hvor ofte gjør du det? Hvorfor gjør du det?

Kjør debatt i kommentarfeltet under!