Bestemte meg for å ta en liten tur med motorsykkelen i dag, så da ble det en formiddagstur til Vamma Kraftstasjon og en rundtur i Østfolds skoger.

Våknet opp i dag og bestemte meg for å ta en liten formiddagstur med Bimmern. Det er en stund siden jeg var på Vamma Kraftstasjon sist, så da bestemte jeg meg for å ta en tur dit for å se på vannføringen nå som det er flom.

Formiddagstur til Vamma Kraftstasjon og en rundtur i Østfolds skoger
Var ganske heftig vannføring i Vamma Fossen i dag.

Ganske imponerende og se slike vannmengder og det er nesten så man blir litt skjelven i trusa når man står over og ser ned på vannmengdene som river i demningen. Man kjenner det river godt. Litt usikker på hva vannføringen var i dag da det ikke var noe informasjon om dette, men en del var det nok.

Hvor ligger Vamma Kraftstasjon?

Vamma Kraftstasjon ligger ca. 5 mil nord for Fredrikstad og rett sør for Askim. Veiene fra Fredrikstad er fine MC veier stort sett hele veien hvis man kjører Trøskenveien (rv 114) fra Sarpsborg. Se kartet under for å se hvor Vamma Kraftstasjon ligger.

Arbeid på demningen pågår

Dem holder på med en del arbeid vedrørende utvidelse av stasjonen på sørsiden, så man må kjøre inn på nordsiden av demningen. Man får heller ikke kjørt igjennom området med motorsykkel da det er avstengt.

Men har man lyst så er det teoretisk mulig og kjøre helt ut på demningen for å ta bilder. jeg gjorde ikke dette, men jeg parkerte delvis nede på området. Det er en større parkeringsplass like ved hvis det er flere som tar turen.

Formiddagstur til Vamma Kraftstasjon og en rundtur i Østfolds skoger
Jeg parkerte sykkelen delvis inne på selve demningen.

Det ble tatt en del bilder

Jeg parkerte sykkelen og gikk meg en god runde på området for å ta noen bilder. Jeg kan ikke gjøre annet enn å si at man føler seg litt liten oppå denne demningen. Jeg lar bildene jeg tok tale for seg selv, selv om heller ikke dem får frem den fulle sannheten.

Kommenter gjerne innlegget under.