Nå er det kun en uke igjen til sommerferie og planleggingen har startet. Jeg skal ikke akkurat på interrail, men det er ikke poenget.

Den foreløpige konkrete planen – kan dere lese om her

Jeg vet ikke hvordan ståa er hos andre, men jeg får liksom ikke roen over meg før sommerferien er et faktum og man endelig kan sette seg på sykkelen og kjøre uten å tenke på oppgaver som venter.

Ikke akkurat interrail…

Det høres jo nesten ut som om jeg skal på tidenes reise med tanke på alt jeg skriver om planleggingen rundt sommerturen min, men noen ganger er det ikke om å gjøre å kjøre lengst og fortest. Turen i år skal nytes!

Turen går i retning Trondheim og jeg har mer eller mindre bestemt meg for å velge kjørerute litt underveis. Det gjør turen mer “levende”. Får jeg lyst til å stoppe for en overnatting så gjør jeg det uten større planlegging.

Jeg synes selve planleggingen er en del av gleden. Man sitter foran Google Maps og leker seg med forskjellige rute alternativer samt mulige overnattingssteder, selv om man vet ganske sikkert at man kommer til å endre mening underveis.

Jeg liker turistsesongen

Mange motorsyklister har gitt meg inntrykk av at turistsesongen er slitsom med tanke på mye trafikk, spesielt på de mest besøkte stedene. Jeg synes nesten det er litt motsatt enkelte ganger. Jeg føler mer at jeg er på ferie når jeg treffer andre som er det samme.

Når det er sommerferie så befinner jeg meg liksom i et annet modus. En bobil er ikke like irriterende og med motorsykkel kommer man seg uansett kjapt forbi hvis ønskelig. I det hele tatt så gir turistsesongen meg litt boost i så måte.

Treffe likesinnede

Et annet viktig punkt for meg er at muligheten for å treffe motorsyklister nærmest er uunngåelig, noe jeg så klart liker. Sette seg ned og ta en prat med andre som har den samme gleden og kanskje også dele noen røverhistorier mens man venter på en ferge.

Jeg er vertfall klar!

En ting er vertfall sikkert. Jeg er klar for tur! Nå håper jeg bare været er sånn noenlunde på min side. Jeg har noen dager og sjonglere på, så det burde være store sjanser for at jeg treffer sånn passelig med tanke på nettopp det.

Er du klar for ferie på to hjul?

Hva med dere? Er dere klar for ferie på to hjul? Hvor skal dere reise? Hvilken rute tar dere? Når drar dere av gårde? Fortell gjerne hva planene deres er i kommentarfeltet under. Alltid gøy og høre hva andre skal bruke sommerferien sin til.

Gi din kommentar i feltet under.