2017 MV Agusta Brutale 800RR – Naken Italiensk drøm?

Noen motorsykkelmerker legger mer vekt på utseendet enn andre, og MV Augusta er definitivt et av dem. En skikkelig lekkerbisken!

Noen motorsykkelmerker legger mer vekt på utseendet enn andre, og MV Agusta Brutale 800RR er definitivt et av dem.

2017 utgaven av Agusta Brutale 800RR kan vel nærmest karakteriseres som et smykke på to hjul, men med tekniske løsninger og kraft til å matche utseendet! Sykkelen fikk prisen for «peneste sykkel» på EICMA i 2016.

2017 MV Agusta Brutale 800 - Naken Italiensk drøm?
Agusta Brutale 800 RR ser rett og slett skikkelig snasen ut!

Motor

Som de fleste andre har også Brutale måtte gå gjennom Euro 4 reglene, uten at det har lagt noen demper på råskapen. Noe økt vekt kompenseres av motoren som sparker ut 140Hk v/13100 rpm. Fabrikken har redesignet mye av motoren for mindre støy og vibrasjon, samtidig som forbruket skal ha gått ned.

2017 MV Agusta Brutale 800 - Naken Italiensk drøm?
Skal ikke kimse av den hekken der… Skikkelig råtass!

Teknikk

Sykkelen har fortsatt et karakteristisk eksosanlegg, men har også fått passasjer-grep som kan felles ut, LED baklys og blinklys. Det har også blitt gjort en overhaling av elektronikken, med videreutviklet opp/ned quickshifter, hydraulisk slipperclutch og traction control som kan stilles i 8 nivåer.

Bosch to-kanals ABS system sørger for trygg bremsing under alle forhold, sammen med Brembo foran og bak. Kontakten med moder jord tas vare på av en fullt justerbar Marzocchi gaffel, og Sachs bakfjær. Kan dette kalles en ulv i ulveklær?

Les mer om sykkelen her – MV Agusta official website

Kommenter gjerne i feltet under.