NRK-Trøndelag skriver at mopedlappen kan bli langt dyrere for våre unge håpefulle som skal bevege seg ut i trafikken for første gang.

Kilde: NRK-Trøndelag

Grunnen skal vist være at det skal stilles nye krav til elevene og at de som virkelig for kjenne det på pengepungen er de som ikke klarer seg med de obligatoriske timene og dermed må betale for ekstra opplæring.

Hva synes du?

Personlig mener jeg at føreropplæringen har vert noe slapp på moped. Her sender man helt uerfaren ungdom ut i trafikke for første gang på egen hånd og gir dem en moped som i lovlig stand gjør maks 45km/t. Dette synes jeg er litt urovekkende.

Jeg skjønner at dette er dårlig nytt for dem som blir rammet, men samtidig så mener jeg at føreropplæringen bør bli bedre. Samtidig så mener jeg at denne plomberingen bør fjernes slik at mopedene kan klare og holde tritt med annen trafikk i normale hastigheter.

Økt fare for ulykke?

Ja, jeg mener å ha lest en rapport en gang om at høyere fart samsvarer med alvorligere skader når ulykken er først ute. Ganske logisk egentlig, men med økt føreropplæring så vil vel trafikkforståelsen også økes slik at dette oppveies?

Si gjerne din mening i kommentarfeltet under.