I dag ble det 50 flotte mil på to hjul og første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping i Øvre Årdal.

Ivrig som jeg var, så klarte jeg ikke å dy meg. Jeg dro av gårde klokken 04:30 i dag tidlig. Mest for å komme meg unna regnværet som skulle komme innover midtnorge. Det klarte jeg så vidt, med bare noen få dråper rett etter Geilo.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
Var tidlig ute på fergekaia i Moss. Måtte vente en halvtime til fergen gikk.

Det ble kaldere og kaldere jo lenger vest i landet jeg beveget meg og selv om dette ikke kom som noen overraskelse så trodde jeg faktisk jeg skulle klare og fullføre turen uten å ta på meg vindtett regndress, men like før Geilo måtte jeg slå inn årene og tre den på meg.

Den vindtette regndressen er rett og slett gull verdt. Man kjenner med en gang at man har fått på seg noe som er vindtett og selv om det var guffent på det kaldeste allikevel, så led jeg ingen nød av den grunn.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
En ganske kjent utsikt for dem fleste dette vil jeg tro…

Aurlandsfjellet er er vakkert sted, uten tvil. Jeg har kjørt der flere ganger før, men i finvær må man jo bare stoppe på denne plassen og ta nok et bilde til albumet. Rett og slett en flott opplevelse.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
Utsikten fra Stegastein er heller ikke til å kimse av…

Jeg lurte litt på om jeg skulle tre meg gjennom den litt kjedelige Lærdagstunellen, eller om jeg skulle kjøre over fjellet. Det var litt kjølig, men jeg hadde fått litt varme i kroppen etter å ha passert lavlandet med regndress, så derfor tok jeg sjansen.

Traff kjentfolk opp mot Stegastein

På vei oppover mot Stegastein fra Aurland, så var det en litt små ivrig motorsyklist bak meg når vi stoppet for noen biler, så kjørte han opp på siden og det viste seg at jeg kjente fyren fra et mc forum. Vi stoppet på Stegastein og slo av en prat før vi kjørte videre.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
Traff denne hyggelige karen som jeg forøvrig visste hvem var fra før like før Stegastein.

Etter Stegastein så ble det strake veien over fjellet og videre i retning Øvre Årdal og Utladalen Camping som jeg har leid hytte. Først kjørte jeg til hytta og salet av sykkelen, før jeg kjørte tilbake til Øvre Årdal og handlet litt mat og drikke.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
Vel fremme på hytta så gjaldt det og pakke ut slik at jeg fikk begynt på dagens blogginnlegg.

Nå sitter jeg her på Utladalen Camping i delvis overskyet vær og skriver dette blogginnlegget mens jeg koser meg med noen kalde. Turen i dag har rett og slett vært en suksess med mange flotte veier og helt greit vær. 

Det ble en halvtimes tid med regn etter Geilo, men det forsvant fort etter litt gladgassing og jo nærmere jeg kom Aurland jo bedre vær ble det. 

Vel fremme på hytta så manglet jeg noe å legge under støtta da underlaget var litt mykt. Jeg lar meg ikke stoppe av slikt samt lete halve plassen rundt for å finne noe som kan legges under støtten. Det enkle er ofte det beste.

første dag på sommerturen feires med en kald pils på Utladalen Camping
Det enkle er ofte det beste, og leter man i bestikkskuffen så finner man litt av hvert som kan brukes.

Denne spiseskjeen er såpass robust er den vil nok klare brasene uten å ta noe skade av det, og skulle den bli ødelagt så skal jeg nok klare og erstatte denne, uten at feriebudsjettet blir totalt fucket opp.

Hva skjer i morgen?

I morgen går turen fra Utladalen Camping til Trondheim hvor jeg skal være noen dager. Sånn ca. rute er Tindevegen, Sognefjellet, Dombås, Oppdal og Trondheim. Eller rettere sagt Rissa som ligger litt utenfor Trondheim. 

I morgen er også været meldt strålende hele veien, så jeg kjenner jeg gleder meg allerede. Følg med i bloggen for oppdateringer!

Kommenter gjerne innlegget under.