Jeg er en ØL-elsker og jeg kan drikke det meste, men holder meg unna det som er alt for sært. Veldig mye er godt, men jeg har også drukket ØL som smaker fotsopp.

Jeg er ganske enkel tror jeg når det kommer til ØL smaker. Jeg liker stort sett ØL i den lyse kategorien. Spesielt er jeg veldig glad i Weissbier. Egentlig så vet jeg ikke helt hvorfor jeg liker den heller…

Jeg er en ØL-elsker som ikke har peiling på hva jeg drikker
Det beste ØL’et jeg har smakt så langt er Weissbier.

Jeg liker nok det faktum at den ser delikat ut. Litt grumsete og ugjennomsiktig gjør den litt “eksklusiv” i utseendet. Men jeg synes også smaken er litt annerledes enn den man finner i vanlig hyllevare ØL på nærbutikken.

På MC turer har jeg stort sett alltid med meg en eller flere slike i sekken slik at jeg har noe å slukke tørsten med etter en dags kjøring. Det beste ØL’et jeg har smakt så langt.

Sære ØL-typer

Jeg vet at mange ØL-elskere liker IPA og ØL som nærmest ser svart ut. Jeg skal inrømme at noe av IPA’ene jeg har smakt er faktisk helt ålreite, men de fleste av dem synes jeg var tamme på smak.

Guinness er for eksempel et typisk ØL jeg får ned og som jeg kan takke ja til hvis jeg blir tilbudt, men som jeg aldri kommer til å kjøpe selv.

Jeg smakte også en ØL jeg kjøpte på vinmonopolet i fjor sommer som faktisk er det værste jeg noen gang har smakt. Faktisk var det så vondt at jeg brakk meg litt. Jeg husker ikke navnet på dette, men det var et lyst ØL på en grønn flaske. (Noe vag beskrivelse altså…)

Den smakte ekstremt surt og hadde noen gitt meg denne i en blindtest så hadde jeg gjettet at jeg drakk vann med eddik og kullsyre. Helt forferdelig altså.

Men hva liker du? Er du ØL-elsker?

Det jeg gjerne vil høre litt om er hva DU liker av ØL og hvorfor du liker det. Foretrekker du butikk ØL, mer avansert ØL fra polet, eller svelger du de særeste ØL sorter på styrten?

Kommenter gjerne og fortell hva du liker og hvorfor i feltet under.