Jeg klinket til med nytt kjøreutstyr for kommende MC sesong. Hjelm med intercom, kjøredress og hansker ble innkjøpt

Jeg hadde bestemt meg tidlig for at jeg trengte en ny kjøredress som var litt varmere enn de to andre perforerte dressene jeg har fra før. Sharkspeed i Trollhättän har veldig gode priser på MC utstyr og derfor ble det en tur dit.

Jeg hadde hvert litt frem og tilbake om jeg skulle ha skinn eller stoff, men jeg bestemte meg for å velge en vindtett dress i stoff som gjerne også var vanntett og som så bra ut. Hva som ser bra ut er jo en smakssak, men personlig fant jeg vertfall en dress som passet perfekt og som kostet latterlige 2.800 norske riksdaler(!)

Ata Fury kjøredress

Kjøredressen heter Ata Fury og jeg hadde jo titten en del på denne via nettsiden til Sharkspeed. Jeg ble derimot meget positivt overrasket når jeg så den i virkeligheten. Den virket mye tykkere og varmere enn den ser ut som på bilder. Etter å ha prøvd noen størrelser så fant jeg fort ut at den var mer enn varm nok!

Ata fury kjøredress
Ata Fury kjøredressen overrasket meg positivt…

Glidelåsene er av merket YKK som jeg har hørt skal være bra, og etter å ha testet dressen i 10 mil i rundt 10 grader på motorvei og 1.5 mil i 0 grader uten noe annet enn t-skjorte og boxer under er jeg overbevist om at den er vindtett og langt varmere enn de to andre dressene jeg har. 

Om den er 100% vanntett som den lover er jeg nok mer usikker på, men til den prisen spiller det liten rolle for min del. Jeg har også en regndress i backup. Så får tiden vise om sømmene holder og at den ikke revner.

Den er mye lik Klim dressen jeg hadde

Den nye Ata Fury kjøredressen minner meg faktisk mye om Klim Lattitude dressen jeg hadde til nesten fire ganger prisen. Holder den nye kjøredressen i to sesonger må jeg si jeg er fornøyd med tanke på prisen. 

Schuberth C4 Pro med Sena SC1 Advanced

Jeg hadde egentlig ikke planer om å kjøpe hjelm i år, men jeg fikk en Schuberth C4 Pro med Sena SC1 Advanced intercom til den nette sum av 6.990 norske riksdaler. Da kunne jeg ikke gjøre annet enn å slå til. Jeg bestilte i tillegg også et Dark Smoke visir fra thevisorshop med pinlock.

Schuberth C4 Pro
Schuberth C4 Pro med Sena Advanced blir nok garantert en suksess vil jeg tro…

Jeg har jo Schuberth C3 Pro fra før og har vert veldig fornøyd med den. Men jeg merket at Scala Rider G9x intercom’en jeg har i dag begynner å fuske litt, å musikk i hjelmen ser jeg på som et must å da er det behagelig å vite at Schuberth C4 Pro har ferdig integrerte høytalere fra før. 

Rukka Imatra hansker

Nye hansker var egentlig det viktigste denne gangen. Etter flere dårlige erfaringer med både Alpinestars og Richa hansker hvor innerfor løsner og vannet siler inn, så bestemte jeg meg for å teste ut Rukka Imatra hanskene.

Rukka Imatra
Nye kjørehansker er et must for min del. Rukka Imatra er de jeg valgte.

Det viste seg at disse var veldig vanskelig å få tak i her hjemme da jeg fikk beskjed om at disse ikke ble tatt inn til Norge av hovedimportør. Så da ble det bestilling fra det store utland. Om disse holder mål får nok tiden vise. 

Kommenter gjerne innlegget under.