Yamaha MT09 har i mine øyne alltid vært en prisgunstig traust sak med flott motor. Nå dukker den opp med nytt utseende og får mye skryt i testen gjort av bladet Bike.

Nå får jeg ikke linket til denne testen da bladet akkurat har blitt sluppet, men jeg kan informere om at Yamaha MT09 får gjennomgående mye skryt i denne testen, noe jeg synes er velfortjent.

Bike om nye Yamaha MT09

De eneste ankepunktene Bike hadde om Yamaha MT09 var at bak demperne fortsatt var litt slappe og justeringsmulighetene var heller ikke all verden, i tillegg til at dem mener den ser penere ut med enn uten vindskjerm.

Jeg om nye Yamaha MT09

Dette er helt klart en sykkel som kommer til å selge som varmt hvetebrød i år også. Yamaha har klart å lage en prisgunstig sykkel med rå motor som ser bra ut uten at innsparingene som er gjort blir alt for synlige.

Jeg kommer nok aldri til å bli hodestups forelsket i Yamaha MT09 selv, men det betyr jo ikke at sykkelen er dårlig av den grunn. Jeg ser dem fortsatt klager litt på bakdemperne og når jeg prøvekjørte den gamle MT09 for et par år siden så fikk jeg nesten hakeslipp når jeg merket hvor elendig disse demperne var.

Utseende

Jeg synes utseende på den nye MT09 er et skritt i riktig retning. Den ser liksom litt barskere ut i mine øyne. Men jeg klarer rett og slett ikke de fargene som Yamaha har valgt å presentere sykkelen i.

Yamaha MT09 har fått nytt utseende og får mye skryt i testen
Fargene på denne sykkelen synes jeg slett ikke noe om i det hele tatt!

Jeg klarer rett og slett ikke å forstå hvorfor dem har valgt og presentere en rå “streetfighter” med kommunegrå farge blandet med neongult. Helt forferdelig i mine øyne og totalt skivebom i mine øyne.

Dette gir sykkelen en litt “barnslig” utseende som sikkert klarer å treffe en del ungdom som allerede kjører en senket Volvo 240, men jeg synes som sagt det blir alt for..ja.. harry.. rett og slett.

Det nye skiltfeltet bak liker jeg godt. Den har fått en opprydding i stussen og dette ser langt bedre ut enn på den gamle. jeg liker også den nye fronten. Ikke akkurat banebrytende, men litt mer særegent enn på forrige modell. Alt i alt en tøff sykkel som kun blir skjemmet av de grelle fargene.

Nå får man sikkert sykkelen i andre fargekombinasjoner forhåpentligvis. Det jeg stusset mest på var at det var med disse fargene på bildet over at dem valgte og presentere sykkelen i.

Hva med motoren i MT09?

Jeg har ikke kjørt siste versjon av MT09, men jeg har kjørt Yamaha XSR900 som jeg tror skal ha den samme motoren. Dette er rett og slett en uhyre artig motor med mye krefter fra bunn til topp. Motoren er så absolutt denne sykkelens store fordel i mine øyne.

Dessuten så er jo dette en tresylindret sak som gir en litt karakteristisk grov og fin lyd. Rett og slett en litt rampete motor med skikkelig fin lyd.

Litt generelt

Jeg har egentlig ikke så veldig mye negativt å si om denne sykkelen. jeg har som nevnt ikke kjørt den nye Yamaha MT09 og strengt tatt hadde jeg ikke lange turen på den gamle heller så kjøreegenskaper skal jeg ikke uttale meg om, bortsett fra det jeg nevnte om demperne på den gamle modellen lenger opp.

Men jeg merker jeg får vondt i øynene når jeg ser fargevalget på bildet over. Dette er så klart en smakssak, så andre får jo vurderehva dem mener. Dette er jo en bestselger så mye tyder jo på at min smak ikke er som alle andres…

Hva mener du?

Men hva mener du om denne sykkelen? Synes du fargen på bildet over kler sykkelen? Hva synes du om utseendet? Å sist men ikke minst…. kommer du til å kjøpe deg en slik?

Gi gjerne dine synspunkter i kommentarfeltet under.