Jeg sitter å vurderer kjøp av ny motorsykkel i år og har bestemt meg for hvilken sjanger jeg skal holde meg i, men hva skal man velge?

KTM Super Duke 1290R

Den nye KTM Super Duke 1290 er den sykkelen som frister mest hvis jeg skulle bytte ut BMW S1000R med noe annet. Mest på grunn av utseendet på den nye Super Duke 1290R, men også fordi sittestillingen er litt mer oppreist.

Når det gjelder motor så er S1000R og Super Duke 1290R ganske like med tanke på krefter, men kreftene blir levert på to helt forskjellige måter. Motorkarakteristikken i form av lyd er også helt annerledes.

BMW’en er en skalpell av et maskineri. Faktisk så perfekt at det nesten kan bli litt kjedelig. Super Duke 1290R er mer en «hooligan» med skikkelig lyd og rampete levering av krefter. Så egentlig to direkte konkurrenter som er veldig ulike.

Det store ankepunktet her er prisen på Super Duke 1290R. Med en fra pris på 242.000,- så betaler man ekstremt mye for denne sykkelen. Etter at utstyrlisten er krysset av med «nødvendig» utstyr så havner den på rundt 280.000,- og det synes jeg helt ærlig den ikke er verdt.

Får 215.000,- så får man en klin ny BMW S1000R med samme utstyret og tilnærmet like mange hester på bakhjulet. Så jeg må innrømme at et kjøp sitter litt langt inne.

BMW S1000R

Det kom kanskje ikke som noen overraskelse at jeg også holder en knapp på en ny BMW S1000R. Med styre rizere og en annen sal så vil den bli komfortabel nok. S1000R er utseendemessig en tøff sykkel, men den får ikke akkurat folk til å snu seg. Strengt tatt så teller ikke sistnevnte så mye.

Foreløpig konklusjon

Jeg har sendt noen e-poster og forespurt litt. Jeg er delvis i en dialog men jeg sliter litt med å forsvare det store mellomlegget opp til Super Duke 1290R. Sistnevnte er en annerledes sykkel som trigger litt, men prisen er jo ganske stiv også.

Jeg har så vidt kikket litt på BMW S1000XR også, men denne havner også fort på 260.000,- etter at utstyrslista er krysset av. Den er jo mer eller mindre lik den jeg har rent teknisk så da kan jeg like godt gå for en S1000R med styre rizers og mykere sal. Vindskjermer liker jeg ikke uansett.

Hva mener du? Er den nye KTM Super Duke 1290R overpriset? Hva ville du valgt i mine sko?

Kommenter gjerne i feltet under.