Valg av MC hansker som ikke går i stykker etter en sesong er tydeligvis ikke så lett. Fire par har allerede gått i oppløsning.

Jeg aner ikke hvordan jeg får det til, men kan ikke helt se at jeg bruker hanskene på andre måter enn andre. Siden jeg fikk MC lappen juni 2014 har jeg hatt fire hansker som har gått i oppløsning. Dette synes jeg rett og slett er for dårlig.

Dyre premium hansker

De første hanskene jeg hadde var Alpinestars 365 Gore-Tex hansker. Jeg reklamerte på disse hanskene etter aat innerforet løsnet og dem lakk som en sil. Etter litt om og men, så fikk jeg tilsendt helt nye av samme type. 

Det samme skjedde med disse. Men dem revnet i tillegg i sømmene. Jeg sendte en epost til og reklamerte også på disse. Denne gangen var det ikke like lett og få dem i tale, men etter noen uker med epost frem og tilbake fikk jeg tilsendt enda ett par, men en litt annen modell fra Alpinestars.

Jeg husker ikke helt modellbetegnelsen på disse, men de var ganske like men hette noe annet og skulle i tillegg være en forbedret modell. Men etter nok en sesong så slapp dem inn vann. Å jeg er heller ikke den som kjører frivillig i regnvær. Innerforet på disse holdt, men deler av skinnet løsnet enkelte steder. 

Å gå en runde til med reklamasjon gadd jeg ikke, så jeg bestilte meg nye hansker av merket Richa Extreme Gore-Tex. Disse var også dyre hansker. Ingen av hanskene har kostet meg under 2.000 kroner. 

Valg av MC hansker
Ikke akkurat veldig imponerende at den revner på den måten…

Som bildet viser så ser du den har revnet. Dette er ikke engang i sømmen, men midt på skinnet. Bildet under viser også at deler av skinnet har flasset av. Dette sier meg at kvaliteten umulig kan stå i stil til prisen.

Valg av MC hansker
Deler av skinnet har flasset av og derav også grunnen til at dem trekker inn vann muligens…

Så hvilke MC hansker skal jeg velge?

Egentlig er jeg veldig usikker og jeg vet jo ikke lenger om det er noe poeng i å bruke så mye penger på hansker hvis dem ikke holder lenger enn en sesong før dem går i oppløsning, men jeg har noen i kikkerten etter litt søking på Google.

Rukka Imatra Gore-Tex

Jeg er ute etter hansker som holder meg tørr og som har ivaretatt sikkerheten, samtidig som dem selvsagt holder lenger enn en sesong. Rukka går jo for å være et veldig bra merke generelt sett når det kommer til bekledning. Derfor så lurer jeg på og bestille meg Rukka Imatra.

Rukka Imatra
Rukka Imatra virker vertfall veldig solide, men det gjorde tross alt dem andre hanskene jeg har hatt også…

Jeg har også kikket på Rukka R-Star, men har skjønt at Imatra skal være en forbedret versjon av denne. Selv om R-Star modellen har en ekstra “innerhanske” hvor man selv kan velge å bruke eller ikke. Etter problemer rundt innerforet med tidligere hansker så tenker jeg “keep it simple” og dropper derfor denne hansken.

Hva tenker du? Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.