Jeg har den siste tiden blitt litt opphengt i typografi og har studert emnet litt på egenhånd. Her er litt om typografi og valg av riktig font til budskapet ditt.

Jeg har den siste tiden lest meg opp litt på typografi og design rundt dette og må bare innrømme at emnet inspirerer meg. Er du som skribler ned noe i Word eller Outlook før du sender dokumentet videre uten å reflektere over typografi etc.? Da er nok dette et innlegg som kan interessere deg.

Overdrivelser blir aldri bra

Nå er ikke jeg noen ekspert og jeg sitter ikke med noen fasit, men jeg vet hva jeg overhodet ikke liker etter å ha lest meg opp litt på emnet samt blitt overbevist av mennesker som driver med dette profesjonelt.

Men jeg tror vi alle må gjennom “se hvor mange effekter jeg klarte og lage i Photoshop”-syndromet før man til slutt innser at det enkle ofte er det beste. Tiden med animerte gif’er og overdrevne skyggeeffekter er forhåpentligvis forbi en gang for alle.

Jeg ser til daglig det dukker opp nye blogger som ikke ser ut i måneskinn, med med blinkende reklame, gyselige farger og en random tekst tilfeldig plassert. Noen av dem kan ha såpass godt innhold at dem allikevel er interessante for noen, men hvorfor ikke ta steget videre og gjøre den mer lesbar?

Lær av de som kan dette!

The Futur, er en ganske ny Youtube kanal som ble startet av Chris Doe, som er grunnleggeren av selskapet Blind inc, som har laget grafisk design, hjemmesider og grafikk til noen av verdens største firmaer.

I videoen under kan du se Chris Doe gi en av sine studenter konstruktiv kritikk på sine design. Dette er bare en av veldig mange lærerike videoer, men det er en god start hvis du er interessert i temaet.

Flere innlegg rundt temaet kommer!

Jeg kommer til å poste flere innlegg som handler om typografi og jeg kommer også til å poste egenprodusert materiale som dere lesere kan gi meg tilbakemeldinger på, så følg med!

Kommenter gjerne innlegget under.