Logoen til Turer, fjas og slabberas har lenge vært litt “out there”, og bruken har ikke vert konsekvent. Men nå kan jeg skilte med en ny redesignet logo som skal brukes konsekvent hele veien.

Jeg har lenge tenkt på å redesigne logoen og det har ligget som en liten verkebyll i bakhodet lenge. Jeg er ikke noen utdannet designer som kan slenge sammen et flott design på to minutter, så for meg tar dette litt tid.

Men jeg er selvlært og jeg har lest meg opp litt på emnet og det med logo design er mer innviklet enn mange tror. Det er ikke bare å finne noe random grafikk på nett å sette sammen og lagre som en jpg fil. 

En riktig designet logo skal være allsidig, enkel og lesbar i forskjellige størrelser. Den bør også lages i et såkalt vektor format, slik at man har et utgangspunkt uansett bruksområde.

Turer, fjas og slabberas med ny redesignet logo

Hva er tanken rundt den nye logoen?

Den gamle logoen var litt “utydelig” og layouten var ikke helt “riktig”. Uansett hvor lenge jeg så på den, så var det noe som ikke stemte. Jeg har også valgt å bruke navnet mitt som en del av logen, da jeg vil sette et “ansikt” på bloggen.

Nå har jeg aldri anonymisert meg selv på noe som helst måte, men jeg mener det er riktig å stå frem med fullt navn da skaper en slags tillit til leserne. Siden bloggen på ingen måte blir drevet komersielt, så ser jeg ingen grunn til å ikke ta med eget navn som en del av logoen.

Den nye logoen er også lesbar i små størrelser og det var også en av faktorene når jeg laget den. Den vil jo bli brukt på steder hvor plasseringene tilsier at størrelsen må ned.

Tilpasset til alle medier

Siden logoen også skal brukes på Facebook thumbnails etc. så har jeg laget en versjon som også passer inn på slike steder. Enkelte ganger så må også logoen brukes på mørkere bakgrunner og da har jeg så klart også laget en lysere versjon som gjør at den skiller seg ut.

Jeg er ingen profesjonell designer

Som nevnt så er jeg ingen profesjonell designer, men jeg føler selv jeg har truffet bra denne gangen. Så klart er det smak og behag hva folk liker og logoen i seg selv er jo ikke det viktigste i den store sammenhengen, men jeg mener at man utstråler mer seriøsitet når man er konsekvent ved bruk av design og farger etc. 

Fortell gjerne hva DU synes om den nye logoen i kommentarfeltet under.