Det var på tide og dra hjemover fra Vestlandet etter en uke med familiebesøk. Her er noen ord om turen hjem fra Molde via Gaularfjellet og Geilo

Sommerturen min er nå over for denne gang og selv om det var deilig å være ute på tur samt besøke familie i Molde, så er det jammen meg ikke så galt å komme hjem heller. Borte bra, men hjemme best er vel et gammelt og utslitt ordtak som stemmer greit.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Jeg startet opp ganske nøyaktig klokken 06:00 med sykkelen ferdig pakket.

Avreisen gikk fra Molde ganske nøyaktig klokken 06:00 med ferdigpakket sykkel og første destinasjon for dagen var Molde-Vestnes fergen. Når denne gikk hadde jeg ikke sjekket, men jeg vet denne går kontinuerlig så det bekymret meg ikke veldig. 

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Fergen fra Molde til Vestnes måtte jeg vente litt på, men ikke noe krise.

Vel fremme på fergekaien 20 minutter senere så kunne jeg godt drøyet noen minutter før jeg kjørte. Det ble en halvtimes tid og vente før fergen gikk. Jeg trodde denne gikk litt oftere midt under Jazzfestivalen. Men 30 minutter er da ingen krise. Man er jo på tur!

Litt kjedelig start på turen

Første delen av turen var litt kjølig og det var vel ikke noe som pirret meg før jeg litt senere kjørte av fergen som gikk fra Volda til Folkestad. Jeg kom meg så klart først av fergen og hadde veiene for meg selv. En artig liten strekning med fine MC veier!

I Nordfjordeid stoppet jeg opp for å tanke opp sykkelen og kjøpe meg noe å drikke før ferden gikk videre. Jeg viste jo at denne turen skulle øke i spenning med tanke på opplevelser og kanskje flotte MC veier så motet var helt på topp.

Men først måtte jeg passere fjorden med nok en ferge (Lote-Anda). Jeg har ikke noe i mot en ferge i ny og ne, men her poppet de opp som perler på en snor og jeg ble rett og slett litt lei disse ganske fort. Selve fergeturen er jo grei, men det er så mye styr med kø, betaling og dødtid at jeg nesten får litt fnatt. Jeg er litt utålmodig når jeg er på tur merker jeg.

Svingte innom en bekjent i Skei

Vi har en kunde der jeg jobber som jeg har snakket mye med tidligere som driver en fotobutikk i Skei i Jølster. Reidar Helgheim er en trivelig kar med en trivelig kone som faktisk er fra hjemtraktene mine. Der ble det en varm velkomst og noen ord før jeg satt meg på sykkelen og kjørte videre.

Gaularfjellet neste

Den destinasjonen jeg hadde gledet meg mest til på turen var Gaularfjellet. Denne strekningen hadde jeg hørt mye positivt om så forventningene var ganske høye. En ting er vertfall sikkert. SÅ langt var det dagens høydepunkt med god margin.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
På vei oppover svingte jeg innom Likholefossen som lå like ved veien og som fanget interessen min for litt bildetagning.

Her var det bare å stue bort mobilkameraet og heller ta frem mitt noe bedre Sony RX100 lommekamera. Her var det mange motiver som måtte foreviges så jeg slenger ut noen bilder her som taler litt for seg selv.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Et bilde tatt av og på Likholefossen på vei opp mot Gaularfjellet.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Et bilde tatt av og på Likholefossen på vei opp mot Gaularfjellet.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Et bilde tatt av og på Likholefossen på vei opp mot Gaularfjellet.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Et bilde tatt av og på Likholefossen på vei opp mot Gaularfjellet.

Faktisk en meget bemerkelsesverdig plass hvor jeg sikkert kunne funnet en drøss flere motiver, men med mc utstyr og regndress blir det varmt og trave rundt i slike landskap, så jeg gikk fort opp til sykkelen igjen for å sale opp og fortsette turen videre.

Litt lenger opp traff jeg på en flott utkikksplass som viste ganske tydelig hvordan veiene nedover fra Gaularfjellet så ut. En ganske imponerende utkikksplass med mange muligheter for fotograsfiske vinkler. 

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Slike svingete veier gjør jo ikke akkurat at man gruer seg til nedstigningen.

Videre på vei nedover traff jeg på en gjeng MC folk som øvekjørte. Vertfall hadde dem en igjenkjennbar “L” på ryggen alle sammen. Dem kjørte nok litt mer etter boka enn det jeg gjorde så jeg valgte og passere dem på høfligst mulig måte. Nemlig med fullt gasspådrag.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
På fergekaien Dragsvik-Hella-Vangsnes traff jeg en gjeng som øvekjørte.

Litt senere kom jeg i prat med dem på fergekaien Dragsvik-Hella-Vangsnes. Nok en fjord som måtte forseres. To ganger. Først måtte vi til Hella for så og kjøre av fergen og kjøre på igjen, før den gikk videre til Vangsnes. Uff…

Overnatting på Flatlandsmo Camping

Etter litt ymse MC veier i fin driv og flott vær så ankom jeg Flatlandsmo Camping hvor jeg hadde bestilt hytte for natten. Jeg bestemte meg litt i siste liten med å starte reisen samt bestemme ruten så det var ren flaks at jeg fant en ledig hytte her. Spesielt siden alle andre steder jeg hadde spurt var fullbooket.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Hytten jeg hadde booket på Flatlandsmo Camping.

Når jeg kjørte inn på plassen og fikk sjekket inn så skjønte jeg hvorfor. Dette var litt skuffende til tross for en meget hyggelig dame som tok meg i mot. Jeg fikk beskjed om at hytten ikke hadde noe bad med toalett og siden prisen var 590 Norske riksdaler så tenkte jeg at andre fasiliteter var på stell.

Jeg fant fort ut at det ikke manglet bare bad, men også innlagt vann. På gulvet sto det en balj med en oppvaskkost og over sto det en tom flaske som skulle brukes til å hente vann til evt. oppvask og andre ting. 

Det passet jo veldig bra (les ironi) siden jeg hadde kjøpt meg en boks med Spaghetti A la Capri som krevde både en varm kjele, tallerken og bestikk. Det var riktig nok ikke flere mil til felleshuset hvor man kunne vaske opp, men dette ble mye styr for meg. 

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Ikke et måltid Hellstrøm hadde fått gåsehud av, men hvem bryr seg…

Siden jeg definitivt ikke ville lage noe styr rundt oppvasken så satt jeg boksen med Spaghetti a la Capri i solen så den fikk litt lunk. Jeg brukte riktignok en gaffel, men det var vel det. Jeg ble mett, men noen høydare var det definitivt ikke. Potetskruene og Kvikklunsjene smakte derimot forrykende.

Det hele toppet seg egentlig når det ikke var noe fungerende wifi på stedet. Jeg satt på en serie som gikk på Dplay som jeg streamet på iPad’en med mobilens 4G nett som wifi. Dette har jeg gjort tidligere også uten at det gjør så mye, men denne gangen sovnet jeg og så klart begynte neste episode automatisk.

Noen timere senere ble jeg vekt av en SMS fra Talkmore om at kvoten min var brukt opp og oversteget med 4GB. Heldigvis hadde dem et maksbeløp på 49 kroner pr. dag. Men jeg måtte fylle på mer data av den den nette sum av 179 kroner i tillegg. Delvis min feil så klart, men med Wifi hade ikke dette skjedd.

Alt i alt en campingplass jeg nok ikke kommer til å oppsøke igjen. Hadde jeg vist dette hadde jeg kjørt rett hjem uten overnatting. 

Dagens høydepunkt, Hardangervidda

Neste dag våknet jeg opp i 08:00 tiden og det føltest nesten som jeg hadde forsovet meg. jeg pleier å stå opp tidligere enn dette, men like før klokken 09:00 var sykkelen ferdig pakket igjen og klar for nye eventyr.

I dag var det vel kun ett høydepunkt med tanke på severdigheter og kanskje MC veier og det var i mitt hode Hardangervidda. Der har jeg faktisk aldri kjørt før så dette ble en helt ny opplevelse for meg.

På vei opp så jeg et skilt med navn “Vøringfossen“. Dette navnet hadde jeg hørt tidligere så jeg bestemte meg litt i siste liten om å ta en nærmere titt. Dette skulle jeg definitivt ikke angre på. Dette var faktisk hele turens høydepunkt så langt. Jeg lar bildene tale for seg selv.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Bildet er tatt fra utkikksplatået over Vøringfossen.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Bildet er tatt fra utkikksplatået over Vøringfossen.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Bildet er tatt fra utkikksplatået over Vøringfossen.
Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Bildet er tatt fra utkikksplatået over Vøringfossen.

Dette var virkelig mektige saker og det var nesten som å stå på Trollstigen eller øverst på utkikksplassene rundt Geirangerfjorden. Det hadde jeg ikke forventet meg da jeg trodde Hardangervidda var litt flatere med tanke på landskap.

Flotte MC veier på Hardangervidda!

Nå hadde jeg brukt veldig mye tid på severdigheter og faktisk mer tid enn jeg kan huske jeg har brukt noen gang. men det var vel verdt det for dette var heftige saker. Nå gledet jeg meg til turen videre over Hardangervidda.

Jeg mener noen har nevnt at dette er en litt kjedelig strekning, men der kan jeg ikke si meg enig. Faktisk den morsomste MC veien jeg har kjørt så langt siden jeg fikk MC lappen! De fleste strekningene har fartsgrense 80 km/t og legger man seg litt overmodig i 100 km/t så skal jeg love dere at dette blir utrolig artig! 

Jeg gliste fra øre til øre hele veien og veiene var faktisk i veldig god stand også uten humper og annet som forringet opplevelsen. Virkelig en høydare nesten hele veien. Fantastisk!

Litt mat må jeg ha kjenner jeg

Litt lenger ned, fortsatt litt ruset etter opplevelsen av flotte MC veier så følte jeg at jeg kunne koste på meg en “SjåførlunsjRødberg Hotell var det stedet som fortjente mitt besøk denne gangen. 

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
En skikkelig “Sjåførlunsj” ble fortært på Rødberg Hotell.

Det er ikke veldig ofte jeg kjøper meg slike middager, men det var nok rusen jeg satt med etter denne turen så langt som gjorde at jeg klinte til. Det smakte godt og jeg ble faktisk mett også. 

Transportetappe resten

Den siste biten etter Rødberg er jo ikke mye å skrive hjem om. Vertfall ikke hvis man skal sammenligne med det jeg har opplevd tidligere på hjemreisen, så det ble strakaste vei hele veien. En ting er sikkert. Bastø Fosen skulle ikke tjene noen penger på meg i dag! Det ble Oslofjordtunellen etter Drammen og E6 rett hjem.

Se hele ruten min på kart

Du kan se hele ruten min på kartet ved å klikke på linken under. Dette er den nøyaktige ruten etter sporingen jeg hadde aktivert.

SE HELE RUTEN HER

Kommenter gjerne innlegget under.