Soft99 Fusso Coat er en syntetisk voks som har fått veldig mye skryt i detailer miljøet. Spørsmålet er, lever den opp til sitt rykte?

Soft99 Fusso Coat er en voks som har skapt mange diskusjoner i detailer miljøet. De fleste objektive tilbakemeldingene er veldig gode og den skal være klart best på holdbarhet og sine vannskrekk egenskaper i følge andre som har testet den.

Test av Soft99 Fusso Coat - Lever den opp til sitt rykte?
Soft99 Fusso Coat skal være en av verdens beste vokser med tanke på holdbarhet og vannskrekk.

Uten at jeg tviler på andre som har testet den så liker jeg nå uansett å bygge mine egne erfaringer, så i går hentet jeg Soft99 Fusso Coat hos min lokale post pusher slik at jeg får gitt noen førsteinntrykk av hva JEG mener om denne.

Hva er så spesielt med Soft99 Fusso Coat?

Soft99 Fusso Coat er en voks man påfører motorsykkelen eller bilen for å beskytte lakken samt gjøre den enklere og holde ren da smuss og skitt ikke fester seg like bra som den gjør på ubeskyttet lakk. Det som skal være spesielt og ganske unikt for Fusso Coat er at mange har sagt at den faktisk varer opp mot et år i praksis. 

Siden den også skal inneholde PTFE (teflon) som gjør overflaten mer motstandsdyktig enn mange andre vokser. Det betyr også at den i følge andre skal være en av dem beste voksene i verden når det kommer til vannskrekk egenskapene (vannet preller fort av overflaten).

Mine førsteinntrykk av Soft99 Fusso Coat

Førsteinntrykket mitt av Soft99 Fusso Coat var langt bedre enn ventet. Boksen er av metall og er ikke spesielt spennende og innholdet er syntetisk og lukter parafin. Dette viste jeg fra før så ingen overraskelser så langt. 

Test av Soft99 Fusso Coat - Lever den opp til sitt rykte?
Bildet viser hvordan innholdet i boksen ser ut. Det følger også med en påførings pad.

Den holdt definitivt det den lovet når det kommer til vannskrekk egenskapene. Vannet preller av som bare det og så lenge underlaget er litt skrått så glir det meste vannet av. Jeg vil si den er ett par hakk vassere enn de andre voksene jeg har prøvd på dette punktet.

Videoen under viser hvordan vannet preller av

Påføring og buffing av Soft99 Fusso Coat

Soft99 Fusso Coat er meget lett og påføre og like lett som en hvilken som helst annen voks jeg har testet tidligere. Men man MÅ huske på og legge den veldig tynt på! Legger man for tykt på, så vil den være litt vanskeligere å buffe av enn andre vokser.

Men legger man veldig tynt på, så er denne like lett og buffe av som alle andre vokser jeg har brukt. De som har hatt problemer rundt dette har nok rett og slett smurt for tykt på og det kan vi putte i brukerfeil kategorien.

Herdetid før avbuffing

En annen ting man må huske på er at denne ikke bør herde for lenge før man buffer den av. Temperaturen bestemmer dette litt, men man kan lett teste dette selv ved å dra fingeren lett over overflaten. Hvis hinnen forsvinner helt der man drar fingeren er det på tide og buffe av.

Test: Soft99 Fusso Coat - Lever den opp til sitt rykte?
Soft99 Fusso Coat må legges på veldig tynt og ikke herde for lenge.

Det var ca. 25 grader når jeg la voksen og jeg buffet den av nesten med en gang. Maks 2-3 minutter. Er det kaldere i luften og du står i skyggen bør du nok kanskje vente litt lenger. Men den herder forholdsvis raskt.

Resultatet taler for seg selv

Etter at Soft99 Fusso Coat er buffet av, så ser man tydelig hvordan vannet perler seg på overflaten. Så fort underlaget heller eller er litt skrått så detter nærmest vannet av overflaten. Jeg vil si den er ett par hakk bedre her enn de andre voksene jeg har prøvd. 

Test: Soft99 Fusso Coat - Lever den opp til sitt rykte?
Ikke noe å si på dette synet vertfall! Vannet perler seg fint på overflaten!

Hvor lenge beskytter Soft99 Fusso Coat?

Hvor lenge den beskytter kan jeg selvsagt ikke svare på ennå, men målet mitt er heller ikke å teste dette da dette ikke spiller så stor rolle for min del siden den nok uansett kommer til å holde ut MC sesongen. Men etter hva andre har fått av resultater rundt varighet, så tror jeg ikke denne slites bort med det første.

Så hva er konklusjonen min?

Soft99 Fusso Coat koster kun 299,- og kan bestilles hos blant annet Bilnerden.no. Til den prisen vil jeg si at dette er et veldig godt kjøp. Virkelig en voks som presterer mener jeg. Jeg tror at med tanke på egenskapene så er det ingen voks som slår denne, uansett pris. 

Dyrere vokser kommer gjerne i flottere innpakning og innholdet er mer naturlig og basert på Carnauba. Disse lukter også helt annerledes som feks. fersken, jordbær etc. Naturlige vokser er også generelt sett lettere og legge samt buffe av, selv om man har smurt på litt for tykt. 

Soft99 Fusso Coat, er definitivt en voks jeg vil anbefale til andre der ute som vil beskytte motorsykkelen eller bilen sin. Prisen vil ikke gjøre det store innhogget på kontoen og skulle den over all formodning ikke falle i smak, så er den såpass populær at denne kan du faktisk selge igjen.