Test: S100 Total Cleaner – Sterk avfetting til motorsykkelen

S100 Total Cleaner er en sterk avfetting til motorsykkelen, men fungerer den som den skal, og er dette noe du bør bruke pengene dine på?

Test: S100 Total Cleaner - Sterk avfetting til motorsykkelen

S100 Total Cleaner er en sterk avfetting til motorsykkelen, men fungerer den som den skal, og er dette noe du bør bruke pengene dine på?

Les også testen av - S100 fargefornyer og S100 Dry Lube Chain Spray

Først så må jeg nevne at en motorsykkel sjelden eller aldri har behov for noe så sterkt som avfetting hvis man vasker den med jevne mellomrom.

En motorsykkel blir som oftest kun brukt i finvær og aldri på vinteren. Den blir sjelden våt og får nærmest aldri se noe salt etter strøing vinterstid. Foretar man en bøttevask med skikkelig sjampo og en god vaskevott samt forsiktig bruk av høytrykkspyler så er man stort sett i mål med tanke på og få av skitten.

Man kan kanskje bruke noen dråper på felgene og metalldeler, men det er ikke nødvendig og dekke hele sykkelen med avfetting. Det gjør bare jobben med å friske opp plastdeler og andre ting vanskeligere i etterkant.

Hvordan fungerer S100 Total Cleaner?

S100 Total Cleaner er som nevnt en ganske kraftig avfetting og den er i såkalt gel-form. Det vil si at den henger bedre på underlaget og tørker ikke ut like fort. Den skal i følge produsent ligge på i opptil 30 minutter før man spyler av. 

Her er det fort gjort å gå på en smell, for å si det pent. På metalldeler som felger, ramme etc. kan den ligge lenge uten å gjøre skade, men på ulakkerte plastdeler og gummislanger etc. vil jeg fraråde å bruke denne da plasten i verste fall kan bli missfarget og få skjolder. I så fall ville jeg ikke la den bli liggende lenge før jeg spylte av.

Det er også veldig viktig og ikke påføre denne når motorsykkelen er varm og eller står i solen. Da ber man som oftest om trøbbel da missfarging og skjolder spesielt på plastdeler og gummislanger kan bli et problem. 

Man skal uansett huske på at man ALDRI skal la en avfetting tørke ut. Den skal uansett spyles av i god tid før du ser den tørker på overflaten. Derfor er det viktig at man står i skyggen og helst et sted som er kaldt og kjølig hvis mulig. 

Man får den i flere størrelser

Man får kjøpt S100 Total Cleaner i fire forskjellige størrelser. 100 milliliter, 750 milliliter, 2 liter og 5 liter. Jo større man kjøper jo mer produkt får man for pengene. Kjøper man opp mot 750 milliliter så får man med spruteflaske. Kjøper man en 2 liter eller 5 liter så får man en "dunk" og ikke en spruteflaske.

Pris og verdi

Den er ikke spesielt rimelig og koster i skrivende stund 199 kroner for 750ml. Skal du sause ned hele sykkelen så regn med å bruke halve flasken. Bruker du den kun på felger etc. så har du nok denne veldig lenge. Det er som nevnt ikke meningen at man skal bruke avfetting hver gang man vasker sykkelen.

Det finnes rimeligere avfettinger der ute, men det fine med denne er at den som nevnt er i gel-form og at den er ganske sterk. 

Eksklusivt produkt

Hvis jeg tar på meg detailer hatten, så kan jeg si at jeg føler dette er et luksuriøst produkt. Den er effektiv, den er i gel-form og den ligger litt høyere på prisskalaen enn andre avfettinger. 

Effekt

Denne er veldig effektiv og siden den er i gel form så virker den lenger enn mange andre jeg har testet. Men vær forsiktig med plast.

Bruk

Den er meget imponerende i bruk. Mest grunnet gel egenskapene. Pumpeflasken er god og gir en fin justerbare stråle.

Verdi

Jeg kan ikke legge skjul på at denne har en litt stiv pris. Det finnes konsentrerte og rimeligere produkter. Men den er jo i gel form....

Link til produktet: Kjøp her

Rabatt kode: bjerknez-10