Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

For noen dager siden mottok jeg S100 fargefornyer for å teste den på motorsykkelen. Spørsmålet er: Står den til forventningene?

For noen dager siden mottok jeg S100 fargefornyer i posten for å teste den på motorsykkelen. Spørsmålet er: Står den til forventningene?

Les mer om - hvilke produkter som skal testes her

Jeg hentet pakken på posten og når jeg kom hjem var det bare å røske den opp og der lå S100 fargefornyer, S100 Total Cleaner og S100 Dry Lube. Den jeg var mest nysgjerrig på var S100 fargefornyer og det er den jeg tester her.

Hva er S100 fargefornyer?

S100 fargefornyer er et middel som i følge produsenten skal få tilbake "ny-look'en" på alt av metall, plast og gummi. Effekten synes selvsagt best på mørkere deler. Man skal kunne spraye den på og la den tørke inn, men i denne testen har jeg tørket av produktet etter omtrent 30 sekunder. 

Førsteintrykk

Det ble ingen grundig test den første dagen. Men jeg ville danne meg et førsteinntrykk. Så jeg gikk små spent ned i garasjen for å teste den ut på en sort motordel som jeg aldri har klart og få tilbake glansen på slik den var når sykkelen var ny.

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Bildet over viser hvordan motordelen så ut før jeg påførte S100 fargefornyer. 

Bildet over viser hvordan motordelen så ut før jeg påførte S100 fargefornyer. Den er på en måte helt ålreit, men den er litt grå og falmet. Man ser ikke hvor grå den er før man ser resultatet etter påføring av S100 fargefornyer.

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Her ser vi resultatet etter påføring av S100 fargefornyer.

Her ser man jo en ganske enorm forbedring og det er akkurat slik jeg husker denne delen så ut når motorsykkelen var ny. Man bare sprayer på så hele delen blir dekket, venter en liten stund og tørker av med mikrofiberklut.

Førsteinntrykket mitt gikk rett i taket og jeg har aldri klart og få denne motordelen til å se slik ut tidligere med andre produkter. 

Sykkelen skulle nå få stå i noen dager før jeg satt S100 fargefornyer på en litt større prøve. Planen var at jeg skulle gi den "juling" med S100 Total Cleaner som jeg også fikk tilsendt. Sykkelen skulle vaskes grundig da den var full av pollen og skitt etter flere dagers pendling til og fra jobb.

Vask av motorsykkelen

Noen dager senere bestemte jeg meg for å vaske sykkelen grundig som nevnt og da dristet jeg meg til å teste ut S100 Total Cleaner som er en slags avfetting i gel form som ikke tørker inn og renner av like lett.

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Sykkelen var full av pollen over alt før jeg vasket den.

Jeg har tidligere nevnt og ment at avfetting på motorsykkel er litt overkill. En motorsykkel er som oftest et entusiast kjøretøy og entusiaster pleier å være flinkere til å holde tingene ved like. Veldig mange unngår også å ta en tur i regnvær hvis dem slipper. De fleste motorsyklister parkerer også sykkelen vinterstid og aller helst i garasje etc. 

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Det var ikke et eneste sted pollenstøvet ikke hadde klart å finne veien.

Min sykkel har aldri vert så skitten og innsauset av skitt at avfetting har vært nødvendig, men i dette tillfellet så gjorde jeg det for testens skyld. Men det er S100 fargefornyer som jeg legger størst vekt på her i denne testet.

S100 Total Cleaner er sterke saker

Etter påføring av S100 Total Cleaner så turte jeg ikke vente så lenge som det står på forpakningen (inntil 30 minutter) Jeg tok høytrykkspyleren, og spylte av produktet etter ca. 5 minutter. Det ble litt som jeg fryktet.

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Effekten av S100 fargefornyer fikk seg en tydelig trøkk av S100 Total Cleaner og Chemical Guys Clean Slate.

Effekten av S100 fargefornyer ble så og si borte og motordelen var like grå som den var tidligere. Da er det bevist nok en gang at avfetting tærer mye på underlaget. Nå ble jeg ikke veldig overrasket over dette resultatet da jeg har testet en drøss av produkter de siste årene.

Bildet over er tatt etter avspyling samt håndvask med Chemical Guys Clean Slate sjampo og tørk.

Vil det si at S100 fargefornyer er et dårlig produkt?

Overhodet ikke. Man må huske på at selv lakk blir matt etter en viss tid. Men lakk tåler mer juling, samt at det er enklere og polere samt rubbe. Motordeler som dette blir stygge på sikt og de fleste bryr seg ikke noe om det.

Uansett, så fungerer S100 fargefornyer langt bedre enn andre produkter jeg har testet. Motordelen jeg her snakker om samt annen plast og gummi ble sort igjen etter to minutter. S100 fargefornyer er utrolig enkel i bruk og skulle man glemme å tørke det av, så gjør det heller ingen skade. 

Test: S100 fargefornyer på motorsykkelen – Står den til forventningene?

Varme fra eksos og motor er ingen problem.

Jeg startet opp sykkelen og lot den gå seg varm på tomgang. Den sto og gikk i ca. 30 minutter. Etter ca. 30 minutter var motordelen samt andre sorte detaljer like sorte som rett etter påføring av S100 fargefornyer. Så varme takler den fint.

Så hva blir konklusjonen?

Selv om det nok er litt vel modig å forlange at den holdt stand etter kraftig avfetting, så må jeg uansett si at jeg så langt ikke har funnet noe annet produkt som gjør en bedre jobb enn S100 fargefornyer. 

Jeg kan mest trolig bruke sykkelen i hele sommerferien, vaske den lett inni mellom samt kjøre mange hundre mil uten frykt for at plasten falmer. Det er først når man bruker kraftig avfetting den får juling. 

Siden jeg kanskje bruker avfetting kun en gang i året når jeg tar hovedvasken etter flere måneder i garasjen så ser jeg ikke på dette som noe stort problem i det hele tatt. 

Er du en som notorisk og uten hemninger bruker avfetting hver eneste gang du vasker motorsykkelen, så kan du nok ikke forvente at noe produkt vil hjelpe deg med tanke på og bringe frem den såkalte "ny-look'en". 

Effekt

S100 fargefornyer er et meget effektivt produkt som gir et flott resultat på kort tid.

Bruk

S100 fargefornyer er også utrolig lett samt trygt å bruke. Spray på og tørk av. Ferdig!

Holdbarhet

S100 fargefornyer ser ut til å holde bra, men den tåler ikke sterke avfettinger.

Verdi

En flaske med S100 fargefornyer koster 159 kroner hos bilnerden.no. En sprayboks er foretrukket til motorsykkel da produktet kan påføres på trange steder. Boksen inneholder 300ml. produkt. Prismessig mener jeg den er verdt hver krone, med tanke på hvor lett den er å påføre samt at den er trygg i bruk på alle flater (unntatt bremser og dekkflater)

10 % rabatt hos Bilnerden.no

Bilnerden.no gir 10% rabattalle produkter i nettbutikken som ikke er rabattert fra før med rabattkoden under. 

Link til produktet: Kjøp her

Rabatt kode: bjerknez-10