Test: S100 Dry Lube Chain Spray – Les mine meninger og førsteinntrykk

Her om dagen fikk jeg flere produkter i postkassen for testing. I denne artikkelen gir jeg mine meninger og førsteinntrykk av S100 Dry Lube Chain Spray

Test: S100 Dry Lube Chain Spray – Les mine meninger og førsteinntrykk

Her om dagen fikk jeg flere produkter i postkassen for testing. I denne artikkelen gir jeg mine meninger og førsteinntrykk av S100 Dry Lube Chain Spray

Les testen av - S100 fargefornyer her

Først og fremst er jo dette med kjedespray til motorsykkel nærmest en religion, så her er faren stor for å tråkke noen på tærne. Motul Road er den kjedesprayen jeg så langt har sverget til, så da blir spørsmålet om S100 Dry Lube Chain Spray klarer å danke ut denne.

Mine preferanser

Personlig liker jeg en kjedespray som er transparent. En som er tyntflytende ved påføring som kommer til alle steder før den størkner og får en fastere konsistens, slik at den ikke flyr av kjedet å griser ned felger etc. når man kjører. Rent estetisk synes jeg også det ser bedre ut med et blankt kjede.

Rett etter påføring ser S100 Dry Lube ut til å være 100% transperent og ganske tyntflytende.

Påføring av S100 Dry Lube Chain Spray

Påføringen av S100 Dry Lube er veldig lik Motul Road. Jeg klarer ikke helt å skille disse fra hverandre her. For min del så savnet jeg en lengre rør til dysen. Motul Road blir levert med rør i to lengder, hvor den lengste blir brukt for å komme til kjedet fra den andre siden. Ikke noe stort problem, men skulle ønske dette fulgte med. 

Lengre "tørketid"

Det virker som om S100 Dry Lube Chain Spray krever noe lenger tid på og få en fastere konsistens etter påføring. Dette er litt temperaturavhengig selvsagt, men det tok ca. 30 minutter i rundt 15 grader før jeg anslo den ferdig herdet.

Konsistens etter 30 minutter

Kjedet virker nesten helt tørt og glatt når man tar på det etter ca. 30 minutter. Faktisk får jeg ikke noe olje på fingrene heller ved lett berøring. Dette var høyst uventet. Det skal også sies at jeg ikke har erfaring med såkalt Dry Lube fra før og kanskje er det nettopp sistnevnte som passer meg og mine preferanser bedre. 

Det blir nok ikke rettferdig og sammenligne denne med en kjedespray som har andre egenskaper og helt ærlig vet jeg ikke hva som er mest foretrukket, men til min kjørestil som oftest skjer i fint vær og på asfalt så er det viktigere at støv og sand holdes borte fra kjedet på best mulig måte.

Dette bildet er tatt etter ca. 30 minutter etter påføring av S100 Dry Lube Chain Spray.

Men S100 Dry Lube er definitivt mindre klinete og ikke like "seig" som Motul Road etter herding. Jeg tror faktisk jeg med hånden på hjertet må si at jeg kanskje har funnet en ny favoritt i kjedespray kategorien. Selv om jeg samtidig må innrømme at erfaringer med andre kjedesprayer en ganske tynt.

Holder seg tørt også etter kjøring

I skrivende stund har jeg nettopp kjørt nesten 15 mil og når jeg gikk av sykkelen for å inspisere kjedet så klarte jeg fortsatt ikke å få noe olje på fingrene ved lett berøring. Kjedet føltes heller ikke klissete. Det er faktisk nesten så jeg lurer på om oljen sitter på i det hele tatt.

S100 Sauber Sepp fulgte med

I pakken fulgte det også S100 Sauber Sepp med. Denne følger egentlig ikke med når man kjøper S100 Dry Lube, men koster 59 kroner hos Bilnerden.no hvis man ønsker denne. Personlig synes jeg denne var gull verdt. En veldig enkel, men samtidig genial løsning for å slippe klin andre steder når man sprayer på kjedesprayen. Anbefales!

På bildet ser du den blå S100 Sauber Sepp som beskytter andre deler når man sprayer på kjedet.

Konklusjon

Jeg tror S100 Dry Lube Chain Spray er en veldig god kjedespray. Prisen ligger på det jevne. 189 kroner hos Bilnerden.no i skrivende stund. Den er like lett og påføre som Motul Road, men bruker noe lenger tid på og få en hardere konsistens. Dog ingen big deal.

Den største forskjellen er at S100 Dry Lube er mindre klissete og føles langt tørrere etter ca. 30 minutter i 15 grader. Det er nesten så det ikke virker som kjedet er smurt. Personlig tror jeg kanskje jeg foretrekker dette.

Selv etter ca. 15 mil virker kjedet tørt hvis man berører det lett med fingrene. Det føles ikke klissete i det hele tatt. Dette kan rett og slett være min nye favoritt. Spesielt grunnet det faktum at den ikke er like "klissete" som Motul Road etter herding.

Effekt

kjedesprayen herder bra og etterlater en tynn, transparent og ganske tørr overflate. 

Bruk

Veldig lett å bruke, men får en liten trekk for at det ikke fulgte med kun et kort rør til dysen.

Verdi

Prisen ligger på det gjevne. Kanskje litt i overkant av andre kjedesprayer. Uansett et godt kjøp.

10 % rabatt hos Bilnerden.no

Bilnerden.no gir 10% rabatt på alle produkter i nettbutikken som ikke er rabattert fra før med rabattkoden under. 

Link til produktet: Kjøp her

Rabatt kode: bjerknez-10