Ta steget videre og lag kreative videoer til Youtube med DJI Osmo Mobile 2

I går bestemte jeg meg for å kjøpe en såkalt Gimbal til min iPhone X. Ta steget videre og lag kreative videoer til Youtube med DJI Osmo Mobile 2

I går bestemte jeg meg for å kjøpe en såkalt Gimbal til min iPhone X. Ta steget videre og lag kreative videoer til Youtube med DJI Osmo Mobile 2

Jeg har sett nok av videoer på Youtube til at jeg ble fristet nok til å teste ut DJI Osmo Mobile 2. Jeg har ikke mer en akkurat pakket den ut og testet den i en mørk stue, men jeg kan ikke si annet enn at dette virker veldig morsomt!

Hvorfor trenger jeg DJI Osmo Mobile 2?

Det er vel ikke akkurat noe man “trenger” i ordets rette forstand, men det er et perfekt hjelpemiddel for deg som legger ut en del shots på Youtube eller vil ta timelaps videoer som virkelig skiller seg ut.

Ta steget videre og lag kreative videoer til Youtube med Osmo Mobile 2
DJI Osmo Mobile 2 i forpakningen før jeg pakket den ut.

DJI Osmo Mobile 2 hjelper deg nemlig og holde kameraet (mobiltelefonen) rolig og når du beveger deg så vil den sakte følge etter uten å lage brå bevegelser. Det får videoene dine til å se mer profesjonelle ut.

Du har også mulighet til å aktivere “tracking mode” (fungerer så vidt jeg vet kun med iPhone). du peker på et område du vil den skal feste seg til og den vil følge målet når det beveger seg. Perfekt hvis du filmer deg selv eller andre i forskjellige scenarioer.  

Hva følger med i pakken?

I pakken så følger det med en solid boks i isopor materiale og inni finner man selvsagt DJI Osmo Mobile 2, en standard micro USB kabel og en hurtigstart veiledning for å koble den til og sette den opp med telefonen din.

Ta steget videre og lag kreative videoer til Youtube med Osmo Mobile 2
I pakken ligger selvsagt DJI Osmo Mobile 2, og en micro USB kabel.

Batteriet lades opp på ca. 2 timer i følge produsenten hvis du lader den med 2 ampere. De fleste batteribanker og andre enheter klarer dette. Prisen på herligheten er faktisk ikke så ille heller. Den kostet 1429 kronerJapan Photo hvor jeg kjøpte den.

DJI Osmo Mobile 2 kobles til mobilen via Bluetooth, så det er ingen kabler som trengs overhodet. Når man først har satt den opp og koblet til telefonen så er det faktisk veldig forunderlig hvor bra dette fungerer. Rett og slett skikkelig morsomt!

Mest beregnet for iPhone

Du kan i følge informasjonen jeg har fått fint bruke den til både iPhone og Android telefoner, men det er visst noen småting som ikke lar seg gjøre med android telefoner. Active Tracking skal i følge det jeg har lest meg til ikke fungere på android telefoner.

Trekker en del strøm

Den eneste bakdelen jeg har funnet så langt er at telefonen tappes relativt kjapt med strøm når man bruker den. Dette er så vidt jeg har lest meg til ganske vanlig og flere som har testet den nevner dette.

Det kommer nok av at i tillegg til at Bluetooth er aktivert, så er det mye informasjon som skjer mellom mobiltelefonen og DJI Osmo Mobile 2 og det skjer konstant, hele tiden. Jeg har en ganske så strøm effektiv iPhone X, men etter ca. 30 minutter i sofaen hvor jeg lekte meg litt hadde jeg mistet 30% med strøm på telefonen.

Selve DJI Osmo Mobile 2 enheten virker å ha strøm nok lenge. Produsenten oppgir 15 timer batteritid og etter ca. 30 minutter i sofaen hadde jeg brukt kun 2% med strøm. Så det virker vertfall lovende. Man kan også lade telefonen med DJI Osmo Mobile 2 hvis man trenger litt påfyll underveis.

En grundigere test kommer

Foreløpig har jeg som sagt kun pakket den opp og testet den litt i sofakroken. Jeg kommer til å teste den litt i løpet av noen dager samt legge ut videoer hvor jeg også kommer med flere tilbakemeldinger om hvordan denne fungerer i praksis. 

En veldig kjapp og uhøytidelig test ble dog gjort i dag tidlig. Jeg synes den fungerer veldig bra og jeg ser så absolutt mulighetene med denne når jeg får satt meg litt mer inn i hvordan den virker.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.