Store oppdateringer fra WordPress – Her er den nye Gutenberg editoren

Wordpress har slått på stortrommen - En av nyhetene er den nye editoren med navn Gutenberg som er en ganske formidabel oppdatering.

WordPress har slått på stortrommen - En av nyhetene er den nye editoren med navn Gutenberg som er en ganske formidabel oppdatering.

Store oppdateringer fra WordPress – Her er den nye Gutenberg editoren

Jeg har fått testet den litt og selv om det ikke er noen erstatning for en en god hjemmesidebygger fra en tredjeparts leverandør som Thrive Architect, Beaver Builder, Elementor etc. så er det en ganske kjærkommen oppdatering for den "vanlige" bruker der ute.

Hvordan fungerer Gutenberg editoren?

Den nye editoren, eller tekstverktøyet er en ganske stor oppdatering i forhold din det gamle og litt utdaterte tekstverktøyet. Den nye tekstverktøyet er langt enklere og forstå og man legger til elementer nesten som en vanlig hjemmesidebygger.

Med det nye tekstverktøyet så jobber man mer visuelt og man ser mer eller mindre hvordan resultatet blir med en gang og det blir derfor mer motiverende og ikke minst langt enklere og lage mer lesbart innhold.

Store oppdateringer fra WordPress – Her er den nye Gutenberg editoren

Som du ser så er den nye Gutenberg editoren langt mer elegant og sofistikert enn den gamle tradisjonelle editoren. Man kan lage like flotte innlegg med den gamle også selvsagt, men det krever litt mer hodebry og kanskje litt koding for å få det til like fint.

Når kommer denne nye Gutenberg editoren?

Hvis du har nyeste versjon av WordPress som i skrivende stund er ver. 4.9.8, så kan du allerede installere den for å prøve den ut. Jeg har ikke testet den veldig grundig selv, men vær obs på at den kan ha noen barnesykdommer.

Det skal uansett ikke by på problemer for du kan når som helst konvertere tilbake til den gamle enkelt med et tastetrykk. Så er du nyskjerrig så er det så absolutt verdt og ta en nærmere titt på denne.

Den nye Gutenberg editoren som den kalles, skal komme med WordPress ver. 5.0. Det har ikke blitt gitt noen eksakt dato for når denne kommer, men i løpet av året tror jeg er en grei antagelse. Mest trolig kommer den nok om ikke så alt for lenge vil jeg tro.

Se hvordan den brukes i videoen under

Her kan du se en ganske omfattende og lang video som viser hvordan den nye Gutenberg editoren installeres samt en gjennomgang av funksjonene og hvordan den virker. 

Hvem blir mest glad for denne oppdateringen?

Selv så bruker jeg Thrive Architect hjemmesidebygger samt themet sin egen sidebygger når jeg poster innhold i denne bloggen så for min del vil nok ikke denne bli brukt, men det betyr så absolutt ikke at den er dårlig.

For den jevne blogger som vil skrive innlegg på enklest mulig måte og som allerede i dag bruker den tradisjonelle editoren i WordPress vil nok den nye Gutenberg editoren være en kanonflott oppgradering. Men test den ut selv og se hva du synes.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.