Sommerferien er snart et faktum og det er kun noen ytterst få arbeidsdager igjen før jeg begynner å planlegge årets sommertur. Men hvor legger jeg ruten i år?

Les mer om – fjorårets sommertur her

Selve ruten er ikke 100% spikret, men destinasjonene er bestemt samt overnatting. Men jeg har erfart at ruten jeg har satt opp på kartene dere ser under kanskje er dem som gir mest glede pr. mil.

Når reiser jeg?

Sånn ca. dato er spikret. Jeg kommer til å kjøre fra Fredrikstad mellom 9.juli – 12.juli. Jeg synes det er greit med noen få dagers slingringsmonn med tanke på været. Jeg har ikke vannskrekk, men har man muligheten så velger man jo de dagene det er tørrest på veiene.

Følg meg live via sporing

Jeg kommer til å spore turen min live slik at mine lesere samt andre kan følge meg live på et kart hvor jeg befinner meg. Der kan dere også legge igjen chat meldinger hvis ønskelig. Jeg kommer til å poste link og mer informasjon rundt dette når det nærmer seg.

Dag 1: Fredrikstad Øvre Årdal

Planen er å starte grytidlig om morgenen og ta det lungt oppover. Turen går fra Fredrikstad via Baste Fosen og i retning Gol, Tyinnfjellet og Øvre Årdal. Jeg kommer nok til å bestille meg overnatting i hytte på Utladalen Camping i Øvre Årdal.

Dag 2: Øvre Årdal – Trondheim

Den andre dagen blir nok kanskje den mest begivenhetsrike. Jeg tar Tindevegen i retning Turtagrø over Sognefjellet og brekker av mot Trondheim i Dombås. Planen er å besøke en kompis rett utenfor Trondheim og bli der en dag eller to.

Fra Trondheim til Molde

I fjor var jeg særdeles uheldig med været når jeg tok den samme turen i retning Molde og strengt tatt er det ikke mulig å få like dårlig vær en gang til tror jeg, men er været bra så blir nok ruten seende noenlunde slik ut.

Les mer om – fjorårets tur fra Trondheim til Molde

Familiebesøk og rundturer i Molde

I Molde har jeg stort sett hele familien og bruker nettopp dette som en base for daglige utflukter på motorsykkelen den uken jeg skal være der. jeg skal så klart også ut å sjekke livet på Jazzfestivalen når jeg er der.

Ruten hjem igjen er noe usikker

Hvilken kjørerute jeg tar fra Molde og tilbake til Fredrikstad igjen er noe usikker og avhenger litt av vær og dagshumør. Stort sett har jeg tatt denne turen i en jafs, men er værgudene med meg så kan jeg også slenge inn en overnatting eller to her.

I fjor sommer fikk jeg ikke med meg denne turen tilbake grunnet et hendig uhell som kan skje alle. Faktisk måtte jeg sette igjen sykkelen i Molde og sesongen var over for min del.

Les hvorfor jeg måtte – parkere sykkelen her

Dette er bare et foreløpig anslag og ruten kan bli noe endret avhengig av vær og planer som dukker opp. Jeg kommer så klart til å holde bloggen oppdatert på dette. Hvis noen vil møte meg og evt. slå seg med på hele eller deler av turen så ta kontakt.

Kommenter gjerne innlegget under.