Det er ikke mange ukene igjen til sommerturen på motorsykkelen. Med såper fra Meguiars skal motorsykkelen bli ren før sommerferien

Jeg har tidligere nevnt at de fleste såper gjør nytten, så det er mest trolig ingen grunn til å kaste såpen du allerede har. Det meste fungerer. Men etter å ha prøvd en drøss med såper så er det noe med såpene fra Meguiars som tiltaler meg.

Snart på tide med en skikkelig sommervask av motorsykkelen
Meguiars har noen virkelig gode såper og med en målesprøyte kan man dosere såpen riktig i bøtta.

Disse såpene er veldig kjente i det såkalte detailer miljøet og har fått mye skryt. Det finnes mange som gjør den samme jobben, men fordelene med såpene fra Meguiars er at dem er lett tilgjengelige og selges på de fleste BilXtra butikkene.

Jeg svingte også innom apoteket på vei hjem fra jobb i dag og røsket med meg ti sprøyter, slik at jeg får dosert såpen riktig. Da er det lettere og holde styr på hvor mye man bruker og hvor sterk såpeblandingen blir. Litt avhengig av hvilken størrelse man skal ha på sprøyten så koster disse fra rundt fem til femten kroner stykket.

Hva er forskjellen på disse såpene?

Jeg har kun testet to av disse såpene tidligere. Den eneste jeg ikke har testet før er Meguiars Gold Class. Men både NXT Generation Car Wash og Ultimate Wash & Wax er ekstremt gode såper med hver sine kvaliteter.

Meguiars NXT Car Wash sies å være den sterkeste av disse, men den legger også igjen minst beskyttelse etter vask. Denne er mer beregnet for å vaske/rense lakken og underflaten, mens Meguiars Ultimate Wash & Wax legger igjen en hydrofobisk hinne som gjør at vannet preller av raskere.

Derfor er Meguiars Ultimate Wash & Wax mer egnet for den såkalte vedlikeholdsvasken som legger igjen en svak beskyttelse, mens Meguiars NXT Generation er bedre egnet for vasken før man evt. skal polere og eller vokse sykkelen etterpå. 

Hva med Meguiars Gold Class?

Denne er så vidt jeg vet signatur såpen til Meguiars og er nok den det hele startet med. Men av en eller annen grunn har jeg ikke testet denne tidligere. Men i følge andre skal også denne være veldig god og jeg tipper den befinner seg ett sted mellom Meguiars NXT Generation og Ultimate Wash & Wax i form av renseeffekt og beskyttelse.

Hvilken bør du velge av disse?

Helt ærlig så er det for de aller fleste ett fett hvilken av disse du velger. Sykkelen blir ren okke som og det går mest på personlige preferanser. På BilXtra er i skrivende stund NXT Generation den billigste og koster 189 kroner for 1.9 liter

Meguiars Ultimate Wash & Gloss koster 249 kroner for 1.4 liter og Meguiars Gold Class kostet hele 305 kroner kroner for 1.9 liter. Tar man mengden såpe med i betraktningen så er Meguiars Ultimate Wash & Wax den klart dyreste.

En skikkelig målesprøyte er kjekk å ha

Når man vasker en del og har dette som hobby så går det mye produkt. De fleste kommer fint unna med å helle en “klunk” i bøtta og det fungerer utmerket. Men man bruker generelt langt mer produkt på denne måten. 

Apoteket selger slike målesprøyter fra knøttsmå på rundt 1 ml. til størrelser opp mot 100 ml. Jeg mener en sprøyte på 50 ml. er passe. Normalt skal man i en stor vaskebøtte på 15 liter ha rundt 50 ml. til 1 desiliter av disse Meguiars såpene. 

Ikke veldig konsentrerte

Såpene jeg nevner her er ikke veldig konsentrerte men dette sier jo ingenting om selve kvaliteten på såpen. Derimot er nok ikke disse såpene de billigste i bruk. Bruker man 50 ml. i bøtta av den dyreste såpen så får man 40 vask ut av Meguiars Gold Class flasken.

Etter litt rask regning på kalkulatoren betyr dette at hver vask koster 7.50 kroner. Til sammenligning vil en av de mest konsentrerte såpene på markedet koste deg ned på 4 kroner pr. vask. 

Men hvem bryr seg? Driver man med detailing profesjonelt kan man jo spare mye ved å velge såper som er rimeligere i bruk, men det finnes vel andre steder man lettere kan spare inn tilsvarende beløp vil jeg tro. 

Hvilken såpe bruker du?

Så da lurer jeg på hvilken såpe mine lesere bruker til motorsykkel eller bilvasken. Er du en av de dødelige som røsker med deg det første du finner av såpe i hyllen? Eller knabber du en dråpe Zalo fra ho mor og har i bøtta?