Del 1 – Slik vasker du bilen din skikkelig og gjør den klar for polering

Mange av oss sliter litt med å få bilen helt ren. Her kan du lene deg tilbake og få fasiten. Slik vasker du bilen din skikkelig og gjør den klar for polering.

Mange av oss sliter med å få bilen helt ren. Her kan du lene deg tilbake og få fasiten. Slik vasker du bilen din skikkelig og gjør den klar for polering.

Gå til del 2 – Slik polerer du bilen din
Gå til del 3 – Slik beskytter du lakken på bilen din

Vi har vel alle vært der. Bilen så jo så blank og fin ut når den var ny og etter den første vinteren så fikk man den liksom ikke like skinnende blank igjen som det den var. Her har jeg satt sammen en knippe videoer som forklarer enkelt hvordan du får bilen blank igjen.

Rengjøring av bilen

Å få bilen helt ren er faktisk noe de færreste får til eller tar seg bryet med å gjøre. Man spyler bilen med hageslange og gyver løs med en svamp man fant i kjelleren og en bøtte med vann og Zalo for så og gjøre det verre.

Under har jeg lagt til tre videoer som Wurth Norge har laget som forklarer hvordan man skal gå frem på riktig måte for å få bilen helt ren og klar for videre behandling.

Generell info 1 av 3

Generell info 2 av 3

Generell info 3 av 3

Avfetting av bilen

Avfetting av bilen er viktig som et første steg, men det bør gjøres riktig. Avfetting skal aldri gjøres i solen eller pålegges varme paneler. Videoen under viser deg hvordan du skal gjøre dette riktig.

Avfetting del 1 av 2

Avfetting del 2 av 2

Rengjøring av felger

På felgene kan man gjerne bruke en kraftigere avfetting for å fjerne bremsestøv og skitt da felgene tåler litt mer enn lakken på bilen og at det så klart finnes mer bremsestøv på felgene enn det gjør på selve bilen.

Claying av bilen

Claying er noe man gjør helt til slutt i vaskeprosessen før man går på og polerer/rubber bilen. Claying kan ses på som en slags dyprensing av lakken og kan gjøre lakken litt matt og livløs. Skal du ikke polere/rubbe bilen etterpå, så dropp dette steget.

Hvor får jeg tak i produkter?

Det finnes mange norske nettbutikker som selger alt du trenger for å få bilen din helt ren. Under lister jeg opp noen nettsteder jeg kan anbefale.

Bli VIP medlem og få rabatter!

Ved å registrere deg som betalende VIP medlem hos detailersclub.no så vil du i de fleste nettbutikkene jeg linker til over få 10-20% rabatt på alle kjøp og noen tilbyr også fri frakt. Et VIP medlemskap koster 300,- pr. år og pengene har du trolig spart inn ved første bestilling allerede.

I forumdelen vil du også få hjelp fra profesjonelle detailere som stiller opp med sine råd og kunnskaper. Står du helt fast og du virkelig har driti på draget, så er det her du skal spørre om råd og veiledning.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.