Ofte trenger vi en skånsom hurtigrengjøring av motorsykkelen. Chemical Guys Speed Wipe er en av de bedre produktene jeg har testet

Bare sånn så det er sagt. Dette er ikke et middel man vasker en skitten motorsykkel med. Dette middelet har ingen effekt i den grad at det kan brukes som en slags avfetting. Dette er en såkalt Quick Detailer til de lettere oppgavene.

Hva er en Quick Detailer?

Er du en som liker å alltid ha en blank og fin motorsykkel, så er dette et produkt du bare MÅ ha i garasjen. En Quick Detailer brukes på støvete overflater for å fjerne løs skitt. Bruker man en Quick Detailer så hindrer man i stor grad å gni skitten inn i underlaget og dermed lage riper.

En Quick Detailer legger også igjen en blank og lettere beskyttet overflate da den legger igjen en liten hinne på lakken. En slik brukes ofte når du har hvert på en liten dagstur i finvær hvor du ser etter turen at sykkelen er litt støvete og "grå". 

I steden for å dra frem høytrykkspyler, avfetting og hele bøttebaletten så er det like skånsomt og bruke en slik Quick Detailer.

Hvordan bruker man en Quick Detailer?

Det er mange måter å bruke denne på, men personlig pleier jeg å spraye lett på det støvete underlaget før jeg tar en helt ren og litt tykk mikrofiberklut og sveiper lett over. Snu mikrofiberkluten til en ren side og dra over lett en gang til. Fortsett i samme rekkefølge til underlaget er rent. 

Den er også trygg og bruke på alle overflater. Den inneholder ikke løsemidler og skal ikke gjøre noe som helst skade. Se på det som et "glidemiddel" med en svak form for beskyttelse som bløter opp støv og lett skitt nok til at man får det bort med lette sveip.

Fungerer også bra mot insekter!

Ja, den fungerer faktisk bra ved fjerning av insekter også. Man sprayer på, lar det ligge litt og tørker av. På overflater som ikke er lakkerte etc. kan man bruke litt mer makt, men stort sett fungerer den veldig bra som en allround rengjører. 

På bildet under ser du tanken min etter en runde med Chemical Guys Speed Wipe etter en dagstur hvor den ble støvete.

Min BMW S1000R er nå klargjort og klar for sommertur 2017

Ikke er den spesielt dyr heller

Du får den i skrivende stund til rett under 200 kroner hos Bilpleiekongen.no og Scandicshine.no. Ved bruk på motorsykkel så har man en slik flaske i flere år. Skulle jeg hatt med meg ETT produkt fra vaskekjelleren på tur så hadde det definitivt blitt denne, samt en god mikrofiberklut.

Skikkelig skitten sykkel krever skikkelig vask

Har du kjørt i flere dager i forskjellig vær og kommer hjem med en skikkelig skitten sykkel anbefaler jeg ikke denne. Da er det avfetting og høytrykk samt god gammeldags bøttevask som gjelder. 

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.