Sesongen har startet her i Fredrikstad og jeg har sett en del pendlere på motorsykkel i det siste. Men en ting er sikkert. Sesongstart med Tempo Corvette setter ting i perspektiv!

Joda, sesongen er så absolutt i gang her i Fredrikstad og værvarslingen fremover ser så absolutt positiv ut. Allikevel får jeg ikke satt meg på motorsykkelen ennå den fortsatt står parkert i Molde etter førerkortbeslaget i fjor sommer.

Les mer om – førerkortbeslaget mitt i fjor sommer

Men en ting er helt sikkert! Når man setter seg på en 1971 modell Tempo Corvette så settes en del ting i perspektiv for å si det pent. Her går man tilbake til røttene og minnene om barndommen hvor man putret rundt i nabolaget på moped.

Det å putre rundt på en Tempo Corvette gir meg faktisk utrolig nok en litt merkelig tilfredsstillelse. Det går sakte, akselerasjonen er fraværende, ulydene bryter lydmuren og rent teknisk er man i steinalderen, men det funker!

Enkelt og bekymringsløst vedlikehold!

Man skrur på bensintilførselen, trykker ned knappen som fyller forgasseren med bensin til man ser det pipler over og tråkker på startpedalen. ETT tråkk er nok til at den starter og det er selv etter flere måneder ute i kuldegrader. Jeg tror ikke engang motorsykkelen hadde gjort dette. Helt fantastisk!

Tempo Corvette på vei til jobb

Jeg “saler opp” Tempoen ca. kl. 06:00 nesten hver morgen og setter kursen i retning jobb. Det er ca. 1.4 mil til jobb og det er vertfall en ting man lærer som mopedfører i voksen alder og det er at man får stor respekt for våre unge håpefulle som fiser rundt på en knallert i disse dager! Jeg har aldri før vært så nervøs i trafikken som jeg er når jeg kjører moped i rushen i retning jobb!

Å ligge med stram wire på hovedinnfartsåren mellom Fredrikstad og Sarpsborg hvor nåla så vidt bikker 50 km/t på flatstrekket er ikke spesielt hyggelig når bilene kommer to i bredden i to felten på yttersiden! Man er definitivt en nedprioritert rase i trafikken som mopedist! 

Det verste er nok at akselerasjonen på en gammel Tempo er så og si fraværende. I rundkjøringer har jeg opplevd flere ganger og bli forbikjørt før jeg har kommet meg ut av den. Man blir totalt neglisjert av bilistene!

Velger en alternativ rute hvis mulig

Her i Fredrikstad må jeg over Glomma for å komme til sentrum og eneste mulighet er i utgangspunktet den berømte Fredrikstad broen, som er ganske trafikkert og midt i en byggeprosess for tiden. Men i den forbindelse går det gratisferge over elva!

Sesongstart med Tempo Corvette setter ting i perspektiv
Gratisfergen over Glomma i Fredrikstad er et godt alternativ for å slippe unna den verste rushtrafikken…

Jada, det er lov til å trille mopeden om bord på denne fergen! Da får jeg i tillegg litt varme i kroppen og en “tur på vannet” på vei til jobb. Det er ikke få jeg har kommet i snakk med på denne fergen som kommenterer Tempoen. 

Så klart får man en helt annen opplevelse på en motorsykkel og så fort jeg får denne i hus så blir det andre boller, men frem til det, så koser jeg meg faktisk på Tempo Corvetten! Man må bare tilpasse seg litt og senke kravene.

Hva med deg? Har du tatt frem Motorsykkelen ennå? Kommenter gjerne under!