Media koser seg når været oppfører seg litt utenfor normalen. Se 4K video av det fryktinngytende uværet som var meldt i Fredrikstad

De siste dagene så har media advart beboere i Fredrikstad og omegn om det fryktinngytende uværet som skulle komme. Ja vi ble til og med oppfordret til å holde oss innendørs samt ta en hel haug av forholdsregler.

Det var tross alt meldt opp mot 16 sekundmeter med vind i Fredrikstad.

Overdrevne overskrifter

Overskrifter som “skalk lukene”, “hold deg inne” og flere til fikk meg nesten til å dra på smilebåndet. Jeg skjønner at slike overskrifter drar lesere og skaper engasjement, men jeg mener at media ødelegger omdømmet sitt med slike utskudd.

Videoen i dette innlegget ble tatt når det skulle blåse som verst her i Fredrikstad. Det var jo greit med trøkk i vindkastene, men jeg følte på ingen måte at vinden skulle gi meg en gratis flytur.

En og annen blomstepotte veltet på verandaen, lokket på postkassen hamret og slo og et fåtall søpledunker hadde lagt seg i vannretten. Det var vel stort sett det jeg kunne observere etter uværets herjinger i nabolaget.

Nedblåste trær og båter som legger fra kai

Etter det fryktinngytende uværet så melder media om flere trær som har blåst ned og det skaper så klart litt kaos til tider. Det er også noen båter som har slitt seg og enkelte steder har strømmen vært borte.

Dette skyldes i mine øyne ikke været, men heller hvor lite forberedt vi er. I følge mine observasjoner så nådde ikke vinden storm styrke i Fredrikstad sentrum og omegn, men allikevel fyker båter til havs (eller til bunns) og dårlig sikrede strømlinjer gjør at strømmen forsvinner enkelte steder. 

Hva hvis det blir krig?

Hva hvis det blir krig, eller oppstår situasjoner som virkelig krever borgernes oppmerksomhet? Kan vi stole på at media kommer med troverdige opplysninger uten å skremme livskiten av borgerne?

Jeg tar uansett disse overdrivelsene med et lett smil om munnen og det er ikke første gang lokalavisen melder voldsomt vær så jeg er vel kanskje også blitt litt imun. Mitt liv gikk vertfall som normalt.

Se den uhøytidelige videoen i 4K oppløsning av uværet jeg opplevde fra verandaen under.

Kommenter gjerne innlegget under.