MC turen jeg skrev om tidligere er nå overstått og turen ble en suksess. Her kan dere lese litt om en flott MC tur til Lindesnes med gutta.

Tidligere skrev jeg at vi skulle til Lindesnes – her

Da er alle trygt hjemme igjen etter en meget oppegående MC tur til Lindesnes med 99% flott vær og en god del morsomme MC veier som inspirerte til litt aktiv kjøring til tider. Med en meget oppegående gjeng så måtte jo dette bli en suksess! Eller…?

Avreise og planlegging

La oss si det sånn. Jeg var klar som et egg! Jeg hadde pakket ned alt av duppeditter. GoPro kamera, fotoapparat, batteribanker, mobiltelefon, laptop og alt av utstyr som trengs av kabler og fester etc.

Planen var og møte førstemann på Esso Grålum i Sarpsborg kl. 08:00. Jada, han jeg skulle møte var ute i god tid og det ble også tid til en kaffe før avreise. Vi reiste fra Esso Grålum i 08:00 tiden og satt kursen mot Bastø Fosen.

I Hvittingfoss møtte vi resten av gruppa

Vi ankom Best stasjonen i Hvittingfoss ganske nøyaktig kl. 10:00 som planlagt og resten av gruppa kom dundrende inn på plassen i fint driv 20 minutter senere. Etter litt dekksparking og røverhistorier så satt en samlet gjeng kursen i retning Lindesnes.

Ruten på vei ned

Kartet under viser den nøyaktige ruten som jeg kjørte nedover. Det ble vel til sammen rundt 50 mil for min del.

 

La oss si det med det samme. Personlig hater jeg å kjøre grusveier med motorsykkel. Jeg synes rett og slett det er lite inspirerende. Men han som lå først kjørte på GPS og var ikke kjent så da ble det til at det ble noen kilometer med grusvei.

Grusvei er helt greit i perioder for å spare tid eller komme seg til en finere vei litt fortere, men det som tok kaka denne gangen var at vi møtte på en ganske så heftig sluddbyge i tillegg da vi var helt i kanten av uværet.

Men det gikk bra, men sykkelen ble jo skikkelig skitten. Det var leire over alt. Til og med på salen! Et skikkelig klineri å kjøre i. Men det gikk bra. Andre i følget med mer egnede sykler og erfaring på grus koste seg nok mer enn det jeg gjorde.

Men etter ca. 20 minutter så var gruskjøringen over og da var jeg “on track” igjen. Litt regnbyger ble det den siste biten, men ikke noe å skrive hjem om. Alt i alt en meget vellykket tur så langt.

Vel fremme i Lindesnes

Når vi til slutt var vel fremme i Lindesnes så skinte solen og det var nesten slik at vi kunne sitte ute. Man ble ikke direkte solbrent, men været var, årstiden tatt i betrakning, veldig bra i Lindesnes.

Referat fra en flott MC tur til Lindesnes med gutta
Utsikten fra balkongen på hytta er det ikke noe å si på…

Det ble litt enkel pølsegrilling utover kvelden i takt med konsumering av de edlere dråper. Utover kvelden ble det diskutert sykkelvalg, fremtidige sommerturer og diverse annet. En skikkelig god stemning med mye latter og ironi!

Referat fra en flott MC tur til Lindesnes med gutta
Hyttene vi leide var det ikke mye å si på. Rikelig med plass og vi hadde nesten et soverom til hver!

Ut på tur dagen derpå

La oss si det sånn, det ble sent i seng kvelden før. Jeg og en til la oss faktisk ikke før rundt kl. 05:00 (ble vi fortalt) Vi var tøffe i trynet når vi planla dagen før og stå opp i 09:00 tiden for å gjøre oss klar for tur.

Den biten ble utsatt med god margin for å si det pent. Vi kjørte av gårde i 13:00 tiden, men formen var ikke helt på topp merket jeg.

Tur til Egersund og tilbake

Noe slitne etter dagen før så satt vi kursen i retning Egersund for å få med oss den morsomme rv.44 fra Flekkefjord. Dette er et veistykke som skulle vært stengt for alle andre kjøretøy enn motorsykler!

rv.44 fra Flekkefjord i retning Egersund må være en av de morsomste veiene jeg har kjørt på MC ryggen så langt. Makan til flotte svingete veier. Mange motiver langs veien også, men det ble det ikke lagt så stor vekt på denne gangen.

Tid for en matbit i Egersund

I Egersund så tok vi oss tid til en liten matbit. Vi fant en litt overpriset men hyggelig burgersjappe med navn K&G House of Burger som visstnok i følge dem andre hadde god mat. Personlig var jeg ikke spesielt sulten… Ikke heeelt i form… ennå…

Referat fra en flott MC tur til Lindesnes med gutta
Et hyggelig lite sted med god og litt overpriset mat…

Mens vi satt der så ble det planlagt en liten omvei på vei tilbake til Lindesnes og hytta. Jeg merket at formen ikke var på det beste til aktiv MC kjøring, så jeg meddelte gruppa at jeg tok strakeste vei tilbake til hytta for å slappe av litt.

Sykkelvask i Lyngdal

Det ble en rolig singeltur for min del tilbake. En tur som var rene rekreasjonen, for vel fremme i Lyngdal så var formen vesentlig bedre. Faktisk så bra at jeg spanderte på meg en sykkelvask i et selvvask anlegg i Lyngdal.

Greit og få av møkka fra dagen før hvor det ble kjøring på grusvei og sluddbyger. Men det var kø på plassen så jeg måtte vente i rundt 20 minutter før det ble min tur. Sykkelen ble nesten som ny og jeg kjente faktisk humøret steg i takt med avspyling av skitt…

Tilbake på hytta i Lindesnes

Det var ca. 3 mil fra Lyngdal til hytta på Lindesnes og en liten halvtime senere var jeg fremme. Jeg salet av sykkelen og tenkte at jeg kanskje skulle få meg en time på puta før dem andre kom. Slik ble det ikke.

For bare fem minutter senere så dundret det inn åtte motorsykler på plassen. Jeg burde jo skjønt at dem kanskje ikke ville ta det like piano som meg fra Egersund…

Den siste kvelden

Den siste kvelden gikk rolig for seg. Klok av erfaring så tror jeg de fleste synes det var greit. Å kjøre 50 mil med kuppelhue er ikke spesielt behagelig. Så det ble to pils og en bitteliten dram med Captain Morgan på meg.

Jeg overrasket de fleste når jeg sa at jeg skulle hoppe i køya kl. 21:30! Jeg ville rett og slett bare sove ut og være utvilt til hjemturen.

Ny dag nye muligheter!

Å legge seg tidlig betyr for min del at jeg også våkner tidlig. Klokken 04:00 var jeg lys våken. En halvtime senere så valgte jeg og stå opp. Frisk og opplagt som jeg var, begynte jeg å rydde hele hytta. Når de andre sto opp var hele hytta shinet og nærmest klar for fraflytting.

På vei hjem

Vi kjørte vel fra hytta i 10:00 tiden og det ble vel mer eller mindre samme ruten hjem, men noen ytterst få unntak. Knakende flott vær hele veien, men litt kjølig til tider. Personlig hadde jeg på meg varmevest med varmeelementer og vindtett regndress så jeg frøs faktisk ikke i det hele tatt.

Vi stoppet igjen på Hvittingfoss for en liten matbit og for å ta farvell for denne gang for der skiltes våre veier. Jeg og en til tok Bastø Fosen over fjorden og derfra var det strakeste vei på motorvei. Merket jeg egentlig var fornøyd når jeg kom hjem.

Takk for en strålende tur!

Til dere som var med og ikke minst Tommas som hadde planlagt turen og Jarle som stort sett sto for leding av følget, så må jeg si hjertelig takk for en meget oppegående tur! Dette må gjentas!

Kommenter gjerne innlegget under.