Det går sakte men sikkert fremover med “prosjekt kjellerbenk”. Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet i kjelleren.

“Prosjekt kjellerbenk” går sakte men sikkert fremover. Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet i kjelleren. To hyller står også ferdige og det samme gjør “plattingen” jeg har avrettet hvor gjærsag og en tykkelseshøvel skal stå.

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
Kjellerbenken er nå ferdigstillt inkludert de to hyllene på hver side i bildet over.

Jeg valgte og sette inn bordplaten med Osmo treolje som er en olje med voks egenskeper og farge. Det er i utgangspunktet en olje som er beregnet for gulv, men det skal være veldig slitesterkt og beskytter bordplaten bra.

Oppå bordplaten har jeg limt fast rustfrie plater for å beskytte bordet der jeg kommer til å holde på mest. Det er fire plater på 80×40 cm. som er limt helt inntil hverandre. Da kan jeg holde på med litt tyngre ting uten at bordplaten tar skade.

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
Bordplaten ble slett ikke så værst med Osmo treolje i fargen “grafitt” synes jeg.

Platting til gjærsag og tykkelseshøvel

Etter at bordet og de to hyllene sto ferdig var planen og få ryddet plass samt avrette og lage en platting oppå en betongforhøyning i kjelleren som ikke var helt i vater.

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
Betonflaten var ikek helt i vater og var litt lav, så her valgte jeg å bygge på litt samt avrette.

Grunnen til at det ble laget en platting der var for å få mer arbeidshøyde, men også for å avrette underlaget. Det er også et fjell som stikker ut som gjør at jeg ikek kan ta i bruk hele dybden. Dette vikses ved å reise høyden over dette fjellet.

Det ferdige resultatet av plattingen

Resultatet synes jeg ble, om jeg får si det selv, ganske bra ut fra kunnskapen jeg besitter som hobbysnekker. Fundamentet består av 48x98mm og plankene jeg la oppå er 36x148mm.

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
Man kan jo fort se for seg hvordan det blir ved å legge plankene løst oppå.

Hver planke ble kappet hver for seg med stikksag, som forøvrig er en nyinnkjøpt Bosch GST 150. En veldig god sag i en klasse for seg synes jeg. Jeg kunne selvsagt skrudd alle plankene på for så og bruke stikksagen til slutt, men følte jeg hadde mer kontroll med den måten jeg valgte. 

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
Etter kapping, litt pussing og tilpassing, ble det da ikke så galt synes jeg.

Til at hver planke ble kappet med stikksag, syntes jeg faktisk dette ble ganske bra og jeg er veldig fornøyd med jobben så langt. Nå er flaten helt rett og jeg kan ta i bruk hele dybden samt at høyden også er mer riktig. Oppå denne kanten skal som nevnt gjærsag og tykkelseshøvel stå.

Hyller under arbeidsbord

Under arbeidsbordet bestemte jeg meg for å lage noen hyller. Kompressoren som sto der hyllene er nå er flyttet inn på et lite rom rett ved siden av. I skrivende stund er ikke hyllen helt ferdig som dere ser, da det msngler sidevegger etc. Men den blir nok snart ferdig.

Prosjekt kjellerbenk: Bordet er ferdig og flere prosjekt er startet!
En ikke helt ferdig hylle, men den vil stå klar om ikke så alt for lenge.

Kjelleren er langt fra ferdig ennå, men det man kan kalle “steg 1” har gått langt kjappere enn jeg først trodde. Så lenge man holder det organisert og sørger for at man har det man trenger så er det lettere og starte et prosjekt.

Følg med videre på mine kjellerprosjekt

Jeg er som nevnt ikke ferdig i kjelleren ennå. Følg med videre så kanskje det også dukker opp noe som jeg i utgangspunktet ikke hadde planer om å bygge i det hele tatt. jeg vet ærlig talt ikke selv hvor dette ender. 

Registrerer du deg på mitt nyhetsbrev vil du uansett få en påminnelse når neste innlegg rundt prosjektet blir postet.