Siden jeg ofte kjører med tankveske, så kommer man ikke utenom at det blir noen merker etter tankvesken. Så i dag har jeg polert bort merker i lakken etter tankveske på min BMW S1000R

Disse merkene i dekselet over tanken har irritert meg litt en stund, men jeg vet at jeg lett kan rubbe bort disse merkene med Rubes Nano polermaskinen jeg kjøpte for noen måneder siden. Det perfekte verktøy for motorsykkel detaileren!

Nå er jeg klar for detailing av BMW'en med Rupes Nano!
Med Rupes Nano Ibrid polermaskinen så er det lett og polere små steder på motorsykkelen!

Jeg brukte Scholl S20 poleringsmiddel på en pute med medium cut og kjørte 2-3 pass på full speed før jeg tørket av og inspiserte. Resultatet ble som forventet strålende. Her er noen bilder etter poleringen.

Polert bort merker i lakken etter tankveske på min BMW S1000R
Med fingeren min som fokuspunkt så ser man hvor blankt det ble.

Var veldig vanskelig og fokusere med kameraet på det polerte området da det var for blankt til at fokusen fikk feste. Derfor måtte jeg frem med fingeren for å få kameraet til å fokusere skikkelig.

Polert bort merker i lakken etter tankveske på min BMW S1000R
Stort bedre en dette kan det vel nesten ikke bli….

Etter polering og en wipedown, så dro jeg frem Svisswax Shield og la en beskyttelse. Jeg lot den stå på i ca. 20 minutter før jeg tørket av. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte denne poleringsmaskinen for å si det pent. 

Les mer om – Rupes Nano Ibrid her

Hvorfor akkurat Swissvax Shield?

Selv om jeg synes det er greit å bruke litt penger på en skikkelig voks som beskytter lakken så har jeg samtidig et ganske edruelig forhold til dette med valg av voks. Flere tester av både meg og andre viser at en dyr voks ikke gir noe mer glans enn en rimeligere voks.

Polert bort merker i lakken etter tankveske på min BMW S1000R
Med Swissvax Shield så er du garantert en god voks!

Forskjellene ligger derimot i hvor enkelt en voks kan påføres og hvor lett den er og buffe av. Holdbarhet er det også store forskjeller på. Nå er jeg jo litt geek når det kommer til dette så jeg foretrekker en voks som ikke lukter syntetisk. Syntetiske vokser lukter gjerne parafin eller lignende. Swissvax Shield dunster det fersken av så fort man skrur av lokket.

En voks som faktisk er like god som Swissvax Shield og som koster en fjerdedel er Collinite 845. Denne er syntetisk og lukter parafin, men ellers er den minst like god, og den koster kun rundt 300 kroner.

Uansett så vil en voks vare i årevis hvis man kun bruker den på motorsykkel, da det er utrolig små flater det er snakk om. Men jeg vil på det sterkeste fraråde alle som leser dette innlegget om å røske med seg noe Turtle Wax på Statoil. Dette er bare klineri i mine øyne.

Kommenter gjerne innlegget i kommenterfeltet under.