Fjordårets rutevalg vedrørende hjemmeoverturen fra Molde var en suksess. Planlegging av sommerturen 2019 på motorsykkel er nå i gang

I fjor valgte jeg en rute litt på måfå og råd fra kjente. Bortsett fra en rekke fergeoverganger som ble litt slitsomt i starten så ble turen meget vellykket. Turen over Hardangervidda var langt mer givende enn først antatt.

Les om – fjorårets rute via Hardangervidda

I år har jeg noen vage planer om å gjenta denne ruten, men da på vei oppover i retning Molde. Ruten er langt fra bestemt, men ruten jeg har i hodet vil se ut noenlunde som den jeg har merket av på kartet under.

En overnatting er planen

Dette er som nevnt bare en grov skisse, men jeg legger opp til en dagsetappe på rundt 50 mil. Det synes jeg er sånn passe. Overnatting har jeg ikke sjekket ennå, men det blir i dette tilfellet rundt Vossevangen et sted. Tips tas gjerne i mot i kommentarfeltet under.

Turen hjem fra Molde via Gaularfjellet, Hardangervidda og Geilo
Hytten jeg overnattet på i fjor på Flatlandsmo Camping

Selve hyttestandarden her var virkelig dårlig. Det var ikke spesielt dyrt heller, men jeg regnet i det minste med at det var innlagt vann for å være ærlig. Madrassene var også uhyre tynne og myke, slik at man virkelig kjente sengegavlene.

Blir det en tur innom Bartebyen i år?

De siste to årene har jeg jo pleid å besøke en kompis i på Rissa utenfor Bartebyen. Om dette blir noe av i år vet jeg ikke. Det kommer litt an på hvordan han jobber samt litt på været etc. Det kan hende jeg tar en overnatting hos familie i Molde før jeg tar turen videre til Trondheim.

Som nevnt så er slett ingenting spikret ennå. Men at jeg skal på et eller annet vis kommer til å kjøre over Hardangervidda igjen er ganske sikkert. Derfor må ruten over ses på som en slags utgangspunkt og ikke en spikret plan.

Tar gjerne i mot tips!

Jeg tar derimot gjerne i mot tips fra andre som har beveget seg retning vestlandet og har noen flotte perler og dele som kan være verdt et besøk. Gjerne en rute som går sør for den jeg har stipelert over da jeg ikke har vert så mye i disse områdene.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.