Nye iPhone X – Mine førsteinntrykk og meninger så langt

For noen dager siden falt valget på en iPhone X etter nesten to år med en Samsung S6 Edge. Her får du mine førsteinntrykk om telefonen.

For noen dager siden falt valget på en iPhone X etter nesten to år med en Samsung S6 Edge. Her får du mine førsteinntrykk om telefonen.

En ting er vertfall sikkert. Det er en meget kostbar telefon og jeg er faktisk i tvil selv om den er verdt den høye prisen, for den har en konkurrent med navn Samsung S8 som puster den i nakken. Men hvorfor falt jeg for iPhone X?

Jeg skal prøve og være så objektiv og tydelig jeg bare kan, for jeg er slett ikke en Apple fanatiker. Jeg kjøper det som jeg mener gagner meg mest, uavhengig av merke og status.

Hvorfor konverterte jeg fra Samsung S6 Edge til iPhone X?

Jeg har eid en iPhone helt siden første generasjon kom ut, kun avbrutt av to android telefoner. Samsung Galaxy S3 og Samsung Galaxy S6 Edge. Nå er jeg altså tilbake til iPhone igjen.

Det er to hovedgrunner til at jeg sliter litt med å velge mellom Android og iPhone og nøkkelordene er Batterikapasitet og muligheten for å konfigurere telefonen. Android kan man konfigurere nærmest som man ønsker med app launchers etc. Med iPhone er man mer låst.

Til gjengjeld har jeg gang på gang opplevd vesentlig bedre batterikapasitet med alle iPhone modellene jeg har hatt. I førsten så fungerer batteriet på de Android telefonene jeg har hatt ganske bra, men det tar ikke mange månedene før man merker at telefonen på mystisk vis begynner å bli grådig.

Så dette er egentlig hovedgrunnen til at jeg igjen valgte og bytte til iPhone. Om jeg kommer til å savne muligheten til å konfigurere telefonen såpass at jeg velger noe annet neste gang igjen er usikkert, men det får tiden vise.

Førsteinntrykk og unboxing av iPhone X

Når man pakker den opp så får man en litt eksklusiv følelse. Det har nok mest med hvordan Apple pakker inn produktene sine, men å pakke opp en ny teknologisk dings er jo nesten magisk for noen av oss mannfolk.

Nye iPhone X - Mine førsteinntrykk og meninger så langtSelve telefonen ser veldig bra ut og førsteinntrykket før man drar av plasten er veldig bra. Personlig ble jeg like imponert over Samsung S6 Edge da jeg synes den Edge kanten ser flott ut. 

Det florerer rykter om at iPhone X tåler mindre juling enn sin rival så det ble sporenstreks investert i et skinn etui med respekt for seg selv. Jeg har faktisk til gode og knuse en skjerm eller ødelegge en telefon så langt i livet så den biten veier ikke veldig tungt for meg (ennå…)

Det følger med en standard 5W lader med en meter ladekabel. Jeg har irritert meg over Apple sin korte medfølgende ladekabel hver eneste gang jeg pakker opp en iPhone, men lærer aldri. En lenger kabel ble heller ikke denne gangen kjøpt samens med telefonen.

Nå har jeg forøvrig kjøpt meg en 29W USB-C lader med Lightning kabel som skal lade telefonen fra null til drøye åtti prosent på en time. Ikke noe merkverdig i seg selv, men det går nå uansett kjappere.

Hva med batterikapasiteten i iPhone X?

Det som ga meg den største wow effekten var batterikapasiteten i praksis. Helt utrolig at den holder en helt arbeidsdag og bruker kun 5-10% strøm. Nå er ikke jeg noen heavy bruker, men det blir jo litt spotify på vei til jobb, en del sjekking av mail, litt facebook og noen samtaler i løpet av en arbeidsdag.

Nye iPhone X - Mine førsteinntrykk og meninger så langtBatterikapasiteten er MYE bedre enn den noen gang har vært på min gamle Samsung S6 Edge. En kompis har en Samsung S8 og i følge han så er også han lite imponert over batterikapasiteten på denne. Helt merkelig siden S8 har mye større batteri på papiret. Forstå det den som kan…

Det er nok OS’et som styrer strømbruken som har skylden her vil jeg tro, uten at jeg skal konkludere bastant med det.

Facial Recognition og mangel på hjem-knapp

Den berømte hjem-knappen på iPhone X er jo fjernet og jeg ble totalt overasket over hvor lite tid det tok før jeg ble vant til dette. Hurra til Apple for det stuntet! Man swiper enkelt opp og telefonen går sporenstreks tilbake til startbildet. Fantastisk.

Facial recognition har fått mye omtale rundt om og jeg kan ikke si annet enn at jeg også ble imponert her. Man fjerner den fysiske hjem-knappen og har samtidig en funksjon som låser opp telefonen ved hjelp av ansikt og øye skanning. Føltes nesten litt befriende.

Den fungerer til og med i stummende mørke de gangene jeg har testet. Helt utrolig. Det føles allerede gammeldags med fingeravtrykkssensor og en fysisk hjem-knapp.

Min konklusjon så langt

Det eneste man kan trekke iPhone X for i mine øyne er prisen. Den koster tross alt i skrivende stunf 6.000,- kroner mer enn Samsung S8 som jeg har sett til 5.000,- på nett + frakt. Det er uhorvelig mye penger og selv om jeg mener iPhone er en bedre telefon til mitt bruk, så er den prisen helt hinnsides. For SÅ mye bedre er den tross alt ikke.

Batterikapasitet er viktig for meg og det var det som la tungen på vektskålen for konverteringen denne gangen. 

Har du pengene og vil ha det beste, koste hva det koste vil, så mener jeg iPhone X er en nobrainer. En helt fantastisk telefon for deg som vil ha noe som funker på farten uten at man får “rekkeviddeangst” med tanke på strømforbruk. 

Hva mener du? Si gjerne din meningen i kommentarfeltet under.