Mine utvalgte produkter til rengjøring av motorsykkelen

Jeg tror de fleste motorsyklister liker å ha en ren sykkel. Her får dere en beskrivelse av mine utvalgte produkter til rengjøring av motorsykkelen.

Jeg tror de fleste motorsyklister liker å ha en ren sykkel. Her får dere en beskrivelse av mine utvalgte produkter til rengjøring av motorsykkelen.

Jeg har lenge vært en såkalt hobby detailer og har testet en del rengjørings produkter når det kommer til bil og MC vask. Det meste funker, men her skal jeg fortelle litt om de produktene som virkelig imponerer meg og som gjør prosessen enklere for de fleste.

Høytrykksspyler

De aller fleste har en høytrykksspyler og har du ikke det så er det på høy tid og skaffe seg en. Ikke kjøp den rimeligste på markedet. En ting er trykk, men en annen ting er vannmengde. Hjelper lite om trykket er høyt når den bare blåser luft.

Jeg har vertfall veldig god erfaring med Karcher K.7 serien. Det er den største maskinen fra Karcher som klarer brasene, men den krever en 16 amp. kurs. De fleste husholdninger i dag har vel dette vil jeg tro.

Se en oversikt over – Karcher høytrykksspylere her

Kjøp skikkelig skumkanon!

Karcher er faktisk en av de få produsentene som har en helt OK skumkanon i sortimentet sitt, men skal man ha skikkelig saker så bør man koste på seg en skikkelig skumkanon. Personlig kan jeg anbefale Chemical Guys sin skumkanon.

Pass på og kjøp skumkanonen med en kobling som passer til din høytrykksspyler. Skumkanonen koster i skrivende stund 799 kroner og kan kjøpes fra Scandicshine sin nettbutikk ved å klikke på linken under.

Chemical Guys sin skumkanon – kan kjøpes her

Mikrofiber kluter får du aldri nok av!

Mikrofiber kluter får man rett og slett aldri nok av. Du kan få en pakke med 60 stk. mikrofiber kluter for rundt 30 dollar fra aliexpress.com og ofte er det gratis frakt også. Husk også å kjøp noen påføringspads til voksingen.

Aliexpress har mye rart – søk og du skal finne

Prewash såpe

Det er viktig at du har en god Prewash såpe i skumkanonen. Er jo liten vits med mye skum når det nettopp bare er skum som ikke virker. Jeg kan varmt anbefale Bilt Hamber Autofoam. Denne blander du ut med vann i skumkanonen. Tilsett gjerne også en dash med shampoen jeg nevner under for et skikkelig skum inferno.

Bilt Hamber Autofoam – kan kjøpes her

Shampoo

La oss være ærlige. I såpeverdenen finnes mye bra, men en veldig god allrounder er Chemical Guys Citrus Wash and Gloss. Den er drøy i bruk, lukter godt og skummer veldig bra i skumkanon. Rett og slett en god allrounder.

Chemical Guys Citrus Wash and Gloss – kan kjøpes her

Vaskebøtte med Grit Guard

Mange tenker at bøtte er en bøtte, og det er jo forsåvidt sant, men bruk en bøtte med en såkalt Grit Guard i. Dette er en rist som forhindrer rester med skitt dukke opp i vaskehansken eller i svampen.

En skikkelig vaskebøtte – kan kjøpes her

Vaskehanske

Skaff deg en skikkelig vaskehanske med en gang. Personlig synes jeg ikke vaskehansken er SÅ viktig når det kommer til MC da det er svært få lakkerte flater og over halvparten av sykkelen består av såkalte “skitne soner”. Men du trenger kanskje ikke kjøpe den dyreste.

Jeg anbefaler denne vaskehansken – som kan kjøpes her

Tørk av motorsykkelen

Etter vask, avhengig av fremgangsmåten videre lønner det seg å får vannet av motorsykkelen og tørke den. Her kan man velge å gjøre det vanskelig med et tørkehåndkle som suger vann, eller man kan spandere på seg en luftblåser beregnet for formålet.

Personlig så kan jeg anbefale Metro Blaster Sidekick, som er en kraftig liten luftblåser som blåser vannet av sykkelen selv på de trangeste plasser. Vann tiltrekker seg skitt og støv, så tørk motorsykkelen skikkelig.

Metro Blaster Sidekick – kan kjøpes her

Polering av motorsykkelen

Dette er for de litt viderekomne, men det er ikke direkte vanskelig. Med riktige produkter så er denne biten også fullt gjennomførbar for den vanlige mannen i gata. Først så må jeg si at de fleste poleringsmaskiner blir for store og knotete til bruk på motorsykkel.

Men det finnes unntak også her. Rupes har kommet med en maskin som heter Rupes Ibrid Nano og denne kommer i en fullstappet koffert som har alt du trenger. Det følger også med to batterier ved siden av at den også kan kjøres på vanlig nettstrøm.

Men billig er den dessverre ikke. Men det er den eneste maskinen på markedet som er såpass liten og hendig at den faktisk kan brukes på små trange plasser, som det som oftest er på motorsykler.

Rupes Ibrid Nano – kan kjøpes her

Voks og beskyttelse

Etter at sykkelen er vasket og tørket grundig er det på tide og beskytte den med en voks. Vil du gjøre det mest mulig lettvint så spray på Scholl Neo mens sykkelen er våt og spyl av med en gang. Det funker faktisk veldig bra. Et fantastisk produkt.

Scholl Neo – kan kjøpes her

Vil du ha en mer langvarig beskyttelse så må du gå mer manuelt til verks. Da kan jeg anbefale Collinite 845 som er en voks/sealer man påfører for hånd. La den tørke i ca. 10 minutter og buff av.

Collinite 845 – kan kjøpes her

Lykke til med kosevasken!

Det å vaske motorsykkel er for meg ren terapi. Alle synes nok ikke det og det er greit, men i denne posten har jeg beskrevet hvordan den biten kan gjøres på en enklere måte, samtidig som resultatet blir veldig bra!

Kommenter gjerne innlegget under.